ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 17 février 2014

Η αγωνία ενός συγγραφέα

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο λύγισε: «Ζω με ψυχοφάρμακα! Το βιβλίο Γόμορρα, με κατέστρεψε»


O διάσημος Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο (αριστερά) με τον επίσης επικηρυγμένο (από φονταμενταλιστές του Ισλάμ) συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο λύγισε: «Ζω με ψυχοφάρμακα! Το βιβλίο Γόμορρα, με κατέστρεψε»
Αφόρητη θεωρεί την πραγματικότητα την οποία βιώνει ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο 34χρονος Σαβιάνο -ορκισμένος εχθρός της Καμόρας- απέκτησε παγκόσμια φήμη μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Gomorra (εκδόσεις Mondadori, 2006 / στα ελληνικά: Γόμορρα, μτφ. Μ. Οικονομίδου, εκδόσεις Πατάκη 2013), με θέμα τη δράση της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα στην Ιταλία ήδη από το 2009, ενώ μεταφράστηκε σε 51 γλώσσες.

Ωστόσο το βιβλίο σήμανε ταυτόχρονα ότι τα αφεντικά της Μαφίας τον έθεσαν στο στόχαστρο, μέχρι θανάτου. Εκτοτε -με εντολή του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών- ζει συνεχώς υπό αστυνομική προστασία και κρυπτώμενος...

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό το γεγονός πως αναζητώντας την αλήθεια, κατέστρεψα την ζωή μου και εκείνη των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μου», είπε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος.


«Αναγκάζομαι να παίρνω ψυχοφάρμακα, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν», λέει και διαπιστώνει ότι «αν θέσεις ως κύριο και μοναδικό στόχο στην ζωή σου την αλήθεια, την καταγγελία της, τελικά μετατρέπεσαι σε ένα είδος τέρατος... Σε ενδιαφέρει μόνον η επίτευξη του στόχου αυτού».

«Μπορεί κανείς να αναζητεί την αλήθεια, προστατεύοντας όμως περισσότερο τον εαυτό του», πρόσθεσε ο Σαβιάνο στη συνέντευξή του στην El Pais.

«Δεν μπορώ να προγραμματίσω την ζωή μου χωρίς να ζητήσω την άδεια της Αστυνομίας. Ούτε να βγω όποτε θέλω, ούτε να συναναστραφώ τα πρόσωπα που επιθυμώ, χωρίς να πρέπει να τα κρύβω, διότι φοβάμαι αντίποινα. Κάποιες φορές διερωτώμαι αν θα καταλήξω σε ψυχιατρική κλινική», είπε ο Σαβιάνο.


ΤΑ ΝΕΑ   17/02/2014 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire