ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 27 février 2014

Μια μεγάλη γαλλίδα συγγραφέας

Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε ελληνικό graphic novel

Η «Παναγιά η Χελιδονού» θα εικονογραφηθεί από τον Γιώργο Τσιαμάντα με την βοήθεια του κοινού
Η Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε ελληνικό graphic novel
Δείγμα δουλειάς του Γιώργου Τσιαμάντα



 
Με τη βοήθεια του του πιο σύγχρονου και ταχύτερα διαδιδόμενου τρόπου χρηματοδότησης, το διήγημα της σπουδαίας γαλλίδας συγγραφέως, Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «Η Παναγιά η Χελιδονού», μεταφέρεται σε graphic novel από τον εικονογράφο Γιώργο Τσιαμάντα, στην πρωτότυπη μετάφραση της Ιωάννας Χατζηνικολή και παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό από την Comicdom Press.

Στην αφήγηση της Γιουρσενάρ, μιας από τις σημαντικότερες εκπροσώπους των γαλλικών γραμμάτων, συνυφαίνονται θέματα κλασσικά όσο και συναρπαστικά. Η ιερότητα της φύσης, που είναι η ίδια η ζωή με όλες τις αντιφάσεις της. Ο έρωτας και ο φόβος. Η μεταμόρφωση και η αναγέννηση. Η σύγκρουση και η συμφιλίωση. Η νέα θρησκεία και οι πανάρχαιες Νύμφες.


Η ιστορία εκτυλίσσεται την αυγή του Μεσαίωνα, όταν ένας καλόγερος φτάνει από την Αίγυπτο στην Αττική και αγωνίζεται να αφανίσει τις Νεράιδες του Κηφισού πείθοντας τους φοβισμένους χωρικούς να τον βοηθήσουν. Όμως οι ερωτικές θεότητες της φύσης θα βρουν έναν απροσδόκητο σύμμαχο…

Ο εικονογράφος και δημιουργός comics Γιώργος Τσιαμάντας σε συνεργασία με τον φιλόλογο Βαγγέλη Ψαριανό προχώρησαν στην απαραίτητη έρευνα, ώστε η αναπαράσταση του τόπου και της εποχής να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής, προκειμένου το graphic novel να αποκτήσει, εκτός από την ψυχαγωγική του διάσταση, και δυνατότητες για εκπαιδευτική χρήση, μέσα από τις εμπνευσμένες και γοητευτικές εικόνες του comic.

H διαδικασία του crowdfunding

Και όλα αυτά με την βοήθεια του κοινού. Το crowdfunding θεωρείται ένας από τους πιο σύγχρονους και ταχύτερα διαδιδόμενους τρόπους χρηματοδότησης. Λειτουργεί από το 2009 στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης και καταγράφει ήδη εντυπωσιακές ιστορίες επιτυχίας, για χιλιάδες ενδιαφέροντα projects σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής, εμπορικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας, δίνοντας τη δυνατότητα  στους εμπνευστές τους  να κάνουν την ιδέα τους πράξη, χάρη στις µικρές επενδύσεις χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου.
Ο χρήστης προσφέρει ο ίδιος όσα χρήματα επιθυμεί για τη χρηματοδότηση του project, λαμβάνοντας μια σειρά από "perks" (ανταλλάγματα) του ενδιαφέροντός του, χωρίς να ρισκάρει στο ελάχιστο τα χρήματά του.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire