ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 15 février 2014

Γαλλία - Σταθμοί-φάντασμα του μετρό στο Παρίσι αποκτούν ξανά ζωή



Απίθανες ιδέες για πισίνα, θέατρο, εστιατόριο 
κάτω απ'τη γη 




Κάποτε έσφυζαν από ζωή, αλλά εδώ και χρόνια οι φωνές εκεί μέσα έχουν σβήσει. Είναι οι σταθμοί-φάντασμα του παριζιάνικου μετρό. Και βρέθηκε ο τρόπος να πάρουν ξανά ζωή, με μερικές απίθανες ιδέες μίας Γαλλίδας. Πισίνα, εστιατόριο και θέατρο πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης;
Γιατί όχι; Είναι πολύ καλύτερα από έναν σταθμό αφημένο στο έλεος του χρόνου. Αυτό σκέφτηκε η Nathalie Kosciusko-Morizet για τον σταθμό Arsenal, που είναι σε εγκαταλελειμμένος από το 1939. Η κεντροδεξιά υποψήφια δήμαρχος του Παρισιού με το κόμμα UMP υποσχέθηκε την πλήρη μεταμόρφωσή του αν εκλεγεί. Ανάμεσα στα σχέδιά της είναι η δημιουργία κλαμπ, πισίνας, εστιατόριο, αίθουσα έκθεσης γλυπτών αλλά και θέατρο στους χώρους που κάποτε έτρεχαν οι επιβάτες για προλάβουν τους συρμούς.




Μάλιστα, η ίδια λέει πως αν τελικά γίνει δήμαρχος της πόλης, θα ζητήσει από τους κατοίκους της κι άλλες ιδέες για τη μεταμόρφωση των σταθμών-φάντασμα. Συνολικά υπάρχουν 16 τέτοιοι σταθμοί κάτω από τους δρόμους του Παρισιού, με τους περισσότερους να έχουν κλείσει από τη δεκαετία του '30 έως εκείνη του '70, ενώ υπάρχουν και μερικοί που δημιουργήθηκαν αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν.





Το κακό για την Kosciusko-Morizet και τις ιδέες της είναι βέβαια πως ακόμη βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις, όπως σημειώνει το CNN. 



Πηγή: www.iefimerida.com
Δημοσιεύτηκε στις 11/02/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire