ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 25 février 2014

Κύπρος : Ούτε κοινότητα δεν θα παραδώσει ο Αναστασιάδης...

Κωστάκης Αντωνίου

Ούτε κοινότητα δεν θα παραμείνουμε...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Αρειανοί επενδυτές

Εδώ και ένα χρόνο, Κυβέρνηση, Αρχιεπίσκοπος, CIPA, Υπουργοί, Δ.Σ. Κυπριακών Αερογραμμών, δημοσιογράφοι, μας κατακλύζουν συνεχώς με επενδυτές. Έρχονται Ρώσοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Σαουδάραβες, Κουβεϊτιανοί, Καταρινοί, να επενδύσουν δισεκατομμύρια χάριν του «ελκυστικού επενδυτικού παραδείσου» της Κύπρου. Ομφαλός της γης σε επενδύσεις γίναμε, αλλά κανέναν επενδυτή δεν βλέπουμε. Ούτε θα δούμε με την υπάρχουσα κατάσταση. Αντίθετα, βλέπουμε μια ενσυνείδητη παραπλάνηση του λαού. Κανένας δεν έρχεται να επενδύσει σε έναν τόπο με χρεοκοπημένη οικονομία, ανίκητη γραφειοκρατία, πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, παράλυτο τραπεζικό σύστημα. Ούτε γήινοι ούτε αρειανοί επενδυτές είναι κορόιδα...

Λύση με διαιρετικά στοιχεία θα εξαφανίσει εντελώς τον κυπριακό Ελληνισμό

Αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία πρέπει να στείλουν μηνύματα στον λαό μας. Όπου υπάρχει ανάμιξη μεγάλων δυνάμεων και σύγκρουση συμφερόντων τους (ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση) και προσπάθεια διεμβολισμού του άλλου και επέκτασης της επιρροής σε νέες περιοχές για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, τα δεινά τα επωμίζονται οι λαοί. Αλλά και εσωτερικά, μία σπίθα χρειάζεται για να αναζωπυρωθούν εθνικές διαφορές, ιστορικές αντιπαλότητες και οικονομικές ανισότητες, ώστε να ξεσπάσει η πυρκαγιά, που θα κάψει τη χώρα, αλλά και τον λαό της.

Η Κύπρος εντάσσεται στις χώρες υψηλού κινδύνου. Έχει όλα τα συστατικά να καταστεί πεδίο σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων, όπως άλλωστε έχει καταδείξει και το παρελθόν.
Ταυτόχρονα, η ύπαρξη δύο κοινοτήτων με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, και με την Τουρκία πίσω από τη μία κοινότητα να υποδαυλίζει τις διαφορές και να προωθεί τα επεκτατικά σχέδιά της, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο οδήγησε την πατρίδα μας στη διχοτόμηση, και μπορεί να οδηγήσει τον κυπριακό Ελληνισμό, στο μέλλον, στην πλήρη εξαφάνιση.

Ο Ραούφ Ντενκτάς έλεγε ότι ακόμη και να εξευρεθεί λύση, ένα τσίμπημα Ελληνοκυπρίων στον πισινό μιας Τουρκάλας, μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της λύσης και σε νέα σύρραξη.
Οι κίνδυνοι για την Κύπρο είναι άμεσοι και ορατοί, όχι τόσο σε περίπτωση μη λύσης, όσο σε περίπτωση λύσης η οποία να περιέχει διαιρετικά στοιχεία. Ένα ασήμαντο επεισόδιο, μία διαφωνία, είναι δυνατό να ανατινάξει το νέο κυπριακό κράτος και να το διαλύσει στα εξ ων συνετέθη. Την Τουρκία δεν μπορούμε να πάρουμε τσιγκέλι και να την απομακρύνουμε από την περιοχή μας, ούτε μπορούμε να ανατρέψουμε τα επιδρομικά της σχέδια κατά της Κύπρου. Μάλιστα τώρα, που υπάρχει και το φυσικό αέριο, η αδηφαγία της θα πολλαπλασιαστεί...

Η Ζυρίχη κατέρρευσε, επειδή ακριβώς οι Άγγλοι φρόντισαν να μας επιβάλουν μία λύση διάστικτη με διαιρετικά στοιχεία. Βέβαιοι όντες ότι τα διαιρετικά στοιχεία προσεφέροντο ως χρυσή ευκαιρία για την Τουρκία, να επιβάλει σταδιακά τη διχοτόμηση. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία έπεσε στην αγγλική παγίδα, ο κυπριακός Ελληνισμός διχάστηκε και η χώρα, τελικώς, διαμελίστηκε.

Τι είχαμε, όμως, ως ανάχωμα, ώστε να αντέξουμε και να μη χαθούμε; Είχαμε το κράτος μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε σε όλους τους σεισμούς -τουρκικό πραξικόπημα 1963, χουντικό πραξικόπημα 1974, τουρκική εισβολή και κατοχή 1974-2014, σχέδιο Ανάν 2004- επιβιώσαμε ως κρατική οντότητα και διατηρηθήκαμε ως κυπριακός Ελληνισμός στη γη μας.

Αύριο όμως, και σε λύση δύο συνιστώντων κρατών, δεν θα υπάρχει ανάχωμα ούτε στήριγμα για τους Έλληνες Κυπρίους. Το κυπριακό κράτος διαλύεται, και παραμένουν τα δύο συνιστώντα κράτη. Και σε μία διάλυση τής κατ΄ ευφημισμόν Ενωμένης Κύπρου, η Τουρκία, ως προστάτιδα του τουρκοκυπριακού κράτους, θα καταβροχθίσει σε μερικές ώρες τον κυπριακό Ελληνισμό. Δεν θα είμαστε ούτε κοινότητα. Απλώς θα παραμείνουμε ως μειοψηφία σε μία τουρκική επικράτεια...

Σημερινή

24 Φεβρουαρίου 2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire