ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 1 juin 2012

Μηχανισμός στήριξης για τους Κυπρίους

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Μηχανισμός Στήριξης, όπως λέμε Μεγάλη Παρασκευή!

Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
Ας μην αυτοπατώμεθα: Ο Μηχανισμός Στήριξης θα είναι για εμάς όπως την Μεγάλη Παρασκευή που δεν θα έχει... ξημέρωμα Σαββάτου για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Κι αν τη Μεγάλη Παρασκευή, ως ορθόδοξοι χριστιανοί θρηνούμε τα πάθη του Κυρίου, στον Μηχανισμό, ως πρώην καλοταϊσμένοι, θα κλαίμε και θα... μνημονεύουμε καθημερινά το χαμένο μας βιοτικό επίπεδο. Το οποίο, είναι όπως το πουλάκι που πέταξε, και δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά. Μιλάμε δηλαδή για μια οικονομική σταύρωση του πολίτη, που δεν θα έχει δυστυχώς... Ανάσταση, σε έναν τόπο εξάλλου που έπαψε προ πολλού να λειτουργεί το θαύμα!

... Και φυσικά,δεν γλυτώνουμε τον Μηχανισμό Στήριξης, γιατί ακριβώς θερίζουμε ό,τι σπείραμε: Ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, επικίνδυνο καταναλωτισμό, επιδειξιομανία, άκρατο δανεισμό, και ασυγχώρητη μέχρι αισχρή «παροχολογία» για εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους. Ολα μαζεμένα, αποτελούν την πιο... πετυχεμένη συνταγή που οδηγεί κατευθεία στην πτώχευση και στα συνοικιακά δημόσια συσσίτια, που τους πήραν ήδη κεφάλη τα συσσίτια των Μητροπόλεων: Γεμίζουν στομάχια όσων δεν ντρέπονται να εκθέσουν σε δημόσια θέα τη φτώχεια τους, τσαλακώνοντας την αξιοπρέπεια τους.
... Βέβαια,το να προσφύγεις προσωρινά στον Μηχανισμό Στήριξης, μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου, όπως ανεπιτυχώς προσπαθούν μερικοί να μας καθησυχάσουν, λες και έχουν απέναντι τους μικρά παιδάκια που τους υπόσχονται ότι αν... φάνε το φαΐ τους, θα τους ξαναδώσουν σίγουρα σοκολάτα! Ωστόσο, πρέπει να γίνει συνείδηση: ο Μηχανισμός έτσι και έρθει, δεν φεύγει, γιατί για να έρθει υπάρχει κρίσιμος λόγος: Δεν υπάρχει ρευστό για να κινηθεί η ζωή, και να συνεχίσει η καθημερινότητα, όπως την ξέρουμε, στους δικούς της ρυθμούς.
... Για να έρθεινα εγκατασταθεί εδώ ο Μηχανισμός (μην το ξεχνάτε: γιατί εμείς αγωνιωδώς τον ζητήσαμε) πάει να πεί ότι... καλημερίζουμε και επίσημα τη φτώχεια και παραδεχόμαστε αδυναμία να σταθούμε οικονομικά στα πόδια μας-σαν κράτος και σαν πολίτες! Και θα είναι ο ερχομός του, η απαρχή μιας απίστευτης λιτότητας, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνει σήμερα η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!
... Συνοπτικά: Ο Μηχανισμός Στήριξης, τον οποίο... φλερτάρουμε ασφυκτικά, θα αναγγείλει πανηγυρικά το τέλος του ψεύτικου και με δανεικά στηριζόμενου, ονείρου: Της ευδαιμονίας και της καλοπέρασης!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire