ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 1 juin 2012

Χρεοκοπία των "ενδιάμεσων" στην Κύπρο

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Μια συμμαχία, που της λείπει η σοβαρότητα

Του Άριστου Μιχαηλίδη
Φωτογραφία
ΔΕΝ χρειάζεται να παρατηρήσει κανείς τίποτε άλλο για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα και τις προοπτικές αυτού που ονομάστηκε «ενδιάμεσος χώρος». Φτάνει να διαβάσει τις δηλώσεις του στελέχους του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου, η οποία προφανώς έχει βαρύνουσα σημασία στη λήψη αποφάσεων στο κόμμα της και αυτά που λέει δεν εκφράζουν μόνο την ίδια, καθότι στις δύσκολες ώρες στέκει πάντα με δυναμισμό δίπλα στον πρόεδρό της. Ενίοτε και δίπλα στο ΑΚΕΛ. Την ώρα που γίνεται η προσπάθεια, υποτίθεται με ειλικρίνεια και σεβασμό, η κ. Κυριακίδου βγαίνει στο ραδιόφωνο supersporfm (βγήκε κι αλλού αλλά εμείς διαβάσαμε όσα μετέφερε η εφημερίδα «Αλήθεια» από το super) και όσα λέει αναδεικνύουν όλη τη διάσταση της αποτυχίας αυτού του χώρου. Κατ’ αρχήν έναν υποψήφιο για την προεδρία και εν δυνάμει υποψήφιο του «ενδιάμεσου χώρου», διότι έχει προταθεί από δύο τουλάχιστον μέλη της συμμαχίας των τεσσάρων, τον Γιώργο Λιλλήκα, τον ρίχνει στον Καιάδα στο πιτς φιτίλι.
Δηλαδή, οι τέσσερις αρχηγοί, συζητούν από το Πάσχα, ξανά και ξανά, σμίγουν τους εγκεφάλους τους και τις ιδέες τους για να βγάλουν το καλύτερο δήθεν αποτέλεσμα (αυτό το δήθεν, μου αρέσει πολύ, γιατί αποδίδει πλήρως την εικόνα των πολιτικών παγνίων) αλλά μέσα σε μερικά λεπτά ραδιοφωνικού χρόνου διαλύονται τα πάντα. Θέλει για υποψήφιο τον Μαυρέλλη, εξήγησε η κ. Κυριακίδου, γιατί είναι εκλέξιμος και έχει κύρος, αλλά αποκλείει τον Λιλλήκα διότι δεν εκλέγεται και είναι «αποστάτης του ΑΚΕΛ». Δηλαδή, για το σημαίνον στέλεχος του ΔΗΚΟ, ο Λιλλήκας είναι αποστάτης του ΑΚΕΛ, επειδή το 2008, μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας με τον Τάσσο Παπαδόπουλο αποφάσισε να τον υποστηρίξει στις εκλογές, αντί να υποστηρίξει τον Δημήτρη Χριστόφια, για να μην τον λέει «αποστάτη» η κ. Αθηνά. Να το λέει αυτό ένα στέλεχος του ΑΚΕΛ, να το καταλάβω, να το λέει όμως στέλεχος του ΔΗΚΟ, είναι από τους παραλογισμούς της πολιτικής μας ασυναρτησίας, που δεν εξηγούνται εύκολα. Είναι δυνατόν όμως να θεωρήσουμε ότι είναι σοβαρές και γνήσιες οι προσπάθειες αυτού του χώρου, όταν μιλούν με αυτό τον τρόπο για υποψήφιους που προτείνουν οι υποτιθέμενοι συνεταίροι τους. Τουλάχιστον, για λόγους ευγενείας θα έπρεπε να περιμένουν να λήξει η προσπάθεια και μετά θα έχουν χρόνο για να δικαιολογούνται και να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο.
Η Αθηνά Κυριακίδου, δεν έμεινε στην εξόντωση της υποψηφιότητας Λιλλήκα. Εξόντωσε διά μιας και την Ιωάννα Παναγιώτου, αρχηγό ενός από τα κόμματα της συμμαχίας. Ενώ, είπε, είχαμε αποφασίσει ότι ο υποψήφιος θα κάνει «από μόνος του» επαφές για ευρύτερη στήριξη, κάποιοι «ήθελαν να είναι τα παρανυφάκια και να πάνε να πουλήσουν τη νύφη. Παρανυφάκια εννοώ εκείνους τους αρχηγούς των κομμάτων που ήθελαν να συνοδεύουν τον υποψήφιο. Εννοώ την κ. Ιωάννα Παναγιώτου που ήθελε σώνει και καλά να συνοδεύει τον κ. Κεραυνό όπου θα πήγαινε ή να ερχόταν πίσω ο κ. Κεραυνός και να λογοδοτούσε στην κ. Ιωάννα Παναγιώτου». Αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου που γίνεται, αυτή είναι η σοβαρότητα της προσπάθειας, αυτή είναι η εξήγηση της απαξίωσης των πολιτών.
aristosm@phileleftheros.com

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire