ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 31 juillet 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 31/07/2012



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μείωση επιτοκίων κάτω κατά 0,25% σε 710.000 δάνεια από την Εθνική Τράπεζα
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε μείωση των επιτοκίων για 710.000 δάνεια προχωρά η Εθνική Τράπεζα από την 1η Αυγούστου. Οι δανειολήπτες που έχουν λάβει από την τράπεζα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα της μείωσης της μηνιαίας δόσης τους κατά 0,25 μονάδες επί του επιτοκίου που έχει συμφωνηθεί».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελειωμένο το Μνημόνιο δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Η εφημερίδα τονίζει «ξεπερασμένο χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τοποθετώντας το ουσιαστικά στο παρελθόν και ζητώντας την αντικατάστασή του από ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης ».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δράκοι στο Ιντερνετ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «γονείς προσοχή! Εκβίαζαν αγόρια-κορίτσια (με άσεμνες φωτογραφίες) για να τα βιάζουν. Ασκούμενος δικηγόρος, στρατιωτικός, τραπεζικός, δύο κομμωτές και άλλοι ¨ευηπόληπτοι πολίτες¨ σε ¨κύκλωμα¨ φρίκης ».
ΕΘΝΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για το σκληρό πακέτο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του πακέτου των επώδυνων μέτρων, τα οποία θα εξοικονομηθούν τα 11,5 δισ.ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει. Οι κυβερνητικοί εταίροι στη χθεσινή δίωρη συνάντησή τους επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κατά το δυνατόν καλύτερη εκδοχή. Την ολοκλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας περιμένουν στην Αθήνα οι επιτελείς της τρόικας».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 150.000 Μουσουλμάνοι στην Αθήνα για το Ραμαζάνι
Σύμφωνα με την εφημερίδα «διερχόμεθα τις ημέρες του Ραμαζανίου,της μεγάλης μηνιαίας περιόδου νηστείας και προσευχής των Μουσουλμάνων η οποία άρχισε στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου. Με αφορμή αυτή την εορτή, οι μουσουλμάνοι ετοιμάζουν στην Αθήνα εντυπωσιακή και ογκώδη παρουσία, η οποία θα φτάσει ίσως και ξεπεράσει τους 150.000 πιστούς του Μωάμεθ!».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοχύρωτοι στο έγκλημα οι τουριστικοί προορισμοί
Η εφημερίδα γράφει «διακοπές... τρόμου από την ελλιπή αστυνόμευση. Η 15χρονη στην Πάρο δέχθηκε άγρια επίθεση από άτομο που επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Μόλις 25 αστυνομικοί στην Πάρο που φιλοξενεί 100.000 τουρίστες και 22 στην Σαντορίνη που έχει 120.000 επισκέπτες».
ΕΣΤΙΑ: Ο «κινητήρας» της οικονομίας
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σήμερα προέχει η επανεκίνησις της οικονομίας, αφού ο ¨κινητήρας¨ της είναι στην πραγματικότητα ¨σβηστός¨. Τον έκλεισε η Κυβέρνησις Παπανδρέου με όσα απίστευτα έκανε όταν ανήλθε στην εξουσία ».
Η ΑΥΓΗ: Μέτρα-σοκ με θεατρινισμούς
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν συζητάμε για μέτρα, αλλά τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, δηλώνουν Βενιζέλος-Κουβέλης για τη συνάντηση με Σαμαρά, τη στιγμή που από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας διαρρέουν μέτρα αφανισμού των εισοδημάτων. Νέα αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, 1.400 ευρώ πλαφόν στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών, μείωση όλων των συντάξεων, ακόμη και των αγροτικών ΟΓΑ , νέες μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ και των εφάπαξ στο Δημόσιο, ορισμένα από τα μέτρα που έχει έτοιμα η κυβέρνηση ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αύξηση στα όρια ηλικίας και νέες περικοπές στο εφάπαξ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο και πριν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος θα πρέπει να προσθέσουν επιπλέον χρόνια στον εργασιακό βίο τους, βλέποντας παράλληλα, τις όποιες μελλοντικές συντάξιμες αποδοχές τους να συρρικνώνονται».
Η Ελλάδα αύριο: Ανίκανοι να αποφασίσουν μας οδηγούν σε χρεοκοπία
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η επιλογή των μέτρων για 11,5 δισ.διχάζει την συγκυβέρνηση. Οι ατέρμονες συζητήσεις και η καθυστέρηση εξεύρεσης στρατηγικής θέτουν σε κίνδυνο τις αντοχές της οικονομίες με απρόβλεπτες συνέπειες. Επικοινωνιακοί τακτικισμοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες στοιχίζουν στη χώρα, αυξάνουν τα ελλείμματα και κόβουν τις ¨γέφυρες¨ διαπραγμάτευσης με τους δανειστές».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αποφασιστική στάση από τον κ.Σαμαρά
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση των μέτρων ύψους 11,6 δισ.ευρώ, που αποτελούν ¨διαβατήριο¨ για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρά τις ενστάσεις τις οποίες διατύπωσαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης».
Η ΝΙΚΗ: Κόψτε στο μισό τη δόση του στεγαστικού σας δανείου
Η εφημερίδα γράφει ‘«πότε σας συμφέρει η επιμήκυνση και πως επιτυγχάνεται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Λύση στο Γόρδιο Δεσμό των οφειλών με συγκέντρωσή τους σε ένα δάνειο ».
Ο ΛΟΓΟΣ: Παγώνουν για 2 χρόνια οι συνταξιοδοτήσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα χειρότερα. Το σχέδιο που έχει καταρτίσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης κ.Γιάννης Βρούτσης φέρνει ουσιαστικά τα πάνω κάτω στα μέχρι τώρα δεδομένα ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργάνωση-Αντεπίθεση κόντρα στα νέα βάρβαρα μέτρα
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από την αυταπάτη ότι τα βάρβαρα μέτρα είναι προσωρινά και θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της κρίσης. Γι`αυτό και απαιτείται να μεθοδεύσει την αντίστροφη μέτρηση. Δεν υπάρχει άλλη λύση».
ΤΑ ΝΕΑ: Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης σε ασκήσεις ισορροπίας για τα μέτρα:Τρεις στον αέρα!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στην πιο κρίσιμη φάση της μπαίνει η συνεργασία των τριών κομμάτων του κυβερνητικού σχήματος με τον κίνδυνο μιας εμπλοκής να επικρέμαται:οι κ.κ.Βενιζέλος και Κουβέλης επιδιώκουν την επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών με παράλληλη αναβολή των νέων σκληρών περικοπών για μετά το 2014, ενώ το Μ.Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τονίζουν ότι αν δεν ληφθούν τώρα τα μέτρα δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή συζήτηση με τους δανειστές».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Συναγερμός στον Εβρο για 150.000 πρόσφυγες
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2.044 προσλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ:Δυστοκία για συμφωνία στο μίγμα μέτρων 11,5 δισ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στη διαμόρφωση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου που δεν θα επικεντρώνεται στην άμεση λήψη των μέτρων 11,5 δισ.ευρώ, αλλά θα προκρίνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις και την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής προσανατολίζεται η κυβέρνηση».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μεγάλο deal από την Alpha. Εξαγοράζει την Εμπορική, στο νέο σχήμα στο Κατάρ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Λίγα 24ωρα μετά την απορρόφηση της Αγροτικής από την Τράπεζα Πειραιώς , η σκυτάλη περνά στην Αlpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας έχει δώσει καταρχήν τα χέρια με την Credit Agricole για την απόκτηση της Emporiki Bank».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρά μέτρα περικοπών με το «άριστο μείγμα» πολιτικής
Η εφημερίδα τονίζει ότι «το άριστο μείγμα για τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ αναζήτησαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά. Οπως δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, αναζητείται το ¨άριστο μείγμα¨ για τα παραπάνω μέτρα, ενώ παράλληλα απηύθυνε προειδοποίηση ότι το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης».
ΚΕΡΔΟΣ: Κωδικό-κωδικό μελετούν τα μέτρα οι τρεις αρχηγοί
Η εφημερίδα γράφει ότι «κωδικό προς κωδικό εξετάζουν τα μέτρα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης οι οποίοι παρέπεμψαν σε νέα συνεδρίασή τους τις όποιες αποφάσεις, επιδιώκοντας να κερδίσουν λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και η τρόικα θα κάνει την τελική της ευθεία».

 
Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 31/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire