ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 27 juillet 2012

Ελλάδα - Το περιοδικό «Διαβάζω» αναστέλλει προσωρινά την έκδοση του


Σκοπεύει να επανακυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο
 


Το περιοδικό «Διαβάζω» με απόφαση του βασικού μετόχου του κ. Βασίλη Καρακουλάκη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι αναζητείται χρόνος για να επέλθουν οι αναγκαίες αλλαγές και να ανανεωθεί το έντυπο αλλά και το site που μόλις είχε δημιουργηθεί. Ως γνωστόν τον Ιούνιο 2012 και την επομένη των βραβείων του περιοδικού που έγιναν με επιτυχία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής είχε παραιτηθεί ο Διευθυντής του περιοδικού Γιάννης Μπασκόζος διαφωνώντας με την εκδοτική πολιτική του Δ.Σ. της Α.Ε. του περιοδικού. Μαζί του αποχώρησαν οι βασικότεροι αρθρογράφοι του περιοδικού.
Ο καινούργιος ιδιοκτήτης του περιοδικού κ. Βασίλης Καρακουλάκης είχε αγοράσει τον τίτλο του περιοδικού τον Ιούνιο του 2011 από τους Γιώργο Γαλάντη και Λάμπρο Κουλελή, από τα ιδρυτικά μέλη του περιοδικού στη δεκαετία του ΄70 σε μια προσπάθεια να το κρατήσει όρθιο μπροστά στις δυσκολίες που γεννούσε η κρίση στην αγορά του βιβλίου.
Η αναστολή λειτουργία του περιοδικού Διαβάζω έρχεται ως ένα ακόμα κρίκος που πλήττει τα περιοδικά του βιβλίου. Το περιοδικό «Η Λέξη» έχει πάνω από ένα χρόνο να εκδοθεί ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει τα περιοδικά Index και Book press . Τα λίγα περιοδικά λογοτεχνίας που απομένουν εκδίδονται ευκαιριακά και με μεγάλο προσωπικό κόστος χρημάτων και εργασίας των υπευθύνων τους.

Η ανακοίνωση αναστολής της λειτουργία του ΔΙΑΒΑΖΩ
Θέλοντας να εξασφαλίσουμε μια ακόμα πιο δυναμική, αλλά και βιώσιμη πορεία στο χώρο των ελληνικών γραμμάτων, αποφασίσαμε να βρεθούμε ξανά κοντά σας το Δεκέμβριο. Από σεβασμό στην 36άχρονη ιστορική πορεία του Διαβάζω και λαμβάνοντας υπ'όψιν τις προκλήσεις των καιρών, θελήσαμε να κάνουμε το χρόνο σύμμαχό μας και να επανέλθουμε με μια ανανεωμένη πρόταση για το έντυπο, τον ιστότοπό μας diavazo.gr που με τόση αγάπη κι ενδιαφέρον αγκαλιάσατε, και πολλή ενέργεια για την προετοιμασία των 17ων Λογοτεχνικών μας Βραβείων.

Το Διαβάζω είναι και οφείλει να παραμείνει ένας ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός στα μηνύματα και τα ερεθίσματα της εποχής του. Για να συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο του ως εκπαιδευτικός- βιβλιογραφικός σύμβουλος για τους φίλους των ελληνικών γραμμάτων και να συμμετέχει ενεργά στη συγκρότηση μιας ενεργούς αναγνωστικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει το ίδιο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αλλαγών, να αφουγκραστεί τον κοινωνικό παλμό, να αναζητήσει τις δικές του πολύτιμες πυξίδες.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη που μας παρείχατε όλα αυτά τα χρόνια.

Το Δεκέμβριο θα είμαστε και πάλι μαζί.

Για τη ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Βασίλης Καρακουλάκης
 
 
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 27/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire