ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 juillet 2012

Κύπρος - Προς Εξισταμένους



Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ότι το 2008 ήταν τόσος ο ενθουσιασμός της νεοκλεγείσας ηγεσίας που την εμπόδιζε ν’ αντιληφθεί ότι άλλο είναι το κρατικό και άλλο το κομματικό ταμείο, άλλο το δημόσιο και άλλο το κομματικό συμφέρον.
Ας δεχτούμε ότι μια καιη κάσιαήταν γεμάτη επέτρεψε τα... χουβαρταλίκια του πρώτου έτους, και την... πεποίθηση -παρόλο που η οικονομική κρίση από τις ΗΠΑ περνούσε στην Ευρώπη- ότι:
– Η δική μας Οικονομία είναι αλώβητη!
Ας δεχτούμε ότι μας... μυρίστηκαν οι διάφοροι Βγενόπουλοι και οι Εμίρηδες, και μας πούλησαν φύκια για κορδέλες καιμακέτεςμαϊμού για... σωτήριες επενδύσεις!
Ας δεχτούμε ότι κάποιεςαναδομημένες σιαγόνεςβρήκαν εύκολη την πρόσβαση και επέλασαν στις κρατικές και ημικρατικές δυσθεώρητες- μισθολογικές κλίμακες.
Ας δεχτούμε ότι για τα -κάποια και περιορισμένα- δημόσια έργα λειτούργησε το «βάλτε κάτι» και για το Κόμμα και την Ομαδάρα του.
Ας δεχτούμε...
Όπως και αν τα προσθέσουμε τα ανωτέρω, συμποσούν εκατό, διακόσια εκατομμύρια, έστω μισό δισεκατομμύριο ευρώ!
(Άλλωστε, δεν παρήλθε αιώνας απόταν ο Προϋπολογισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ξεπερνούσε το ένα δισεκατομμύριο λίρες!)
Λοιπόν, αυτή όλη η... τρύπα των δέκα και είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώπώςδημιουργήθηκε; Και να τα... μετρήσει -απλώςδεν θα προλάβαινε μια κυβερνο-κομματική ομάδα -σε δυο-τρία χρόνια μόνον.
Για να... λείπουν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο, κάπου θα έχουν καταλήξει. Οι -καθ’ ύλην- διαχειριστές ισχυρίζονται ότι ούτε -καν- ξέρουν το ακριβές ποσό του ελλείμματος, και γι’ αυτό προσκάλεσαντους ...διεθνείς κλεφταράδες της Υφηλίουνα το επιμετρήσουν.
Κι εμείς; Ακούμε, απορούντες και εξιστάμενοι! -ακριβοπληρώνοντας, βεβαίως...


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος 
Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire