ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 juillet 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου - Διευκρινίσεις Ρογκ για την επίμαχη δήλωση στην τελετή έναρξης. Έπρεπε να επιμείνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο ότι υπάρχει μονάχα ένα σπίτι των Ολυμπιακών ! Η Ελλάδα !

Διευκρινίσεις έδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα για την επίμαχη αναφορά του προέδρου της ΔΟΕ Ζαν Ρογκ κατά την τελετή έναρξης στο Λονδίνο ότι "υπό μία έννοια οι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος με τον κ. Ρογκ, σημειώνεται πως από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:
»O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι "το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού" όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».
Στο χαιρετισμό του ο Ζακ Ρογκ ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατά κάποιον τρόπο οι Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους, υπό την έννοια ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε μεθοδικά τον αθλητισμό και τον συνέδεσε με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire