ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 juillet 2012

Άνω-κάτω η πυραμίδα Τράπεζας Κύπρου


Αποφάσεις Συμβουλίου και για μειώσεις μισθών 
των διευθυντών
Θεανώ Θειοπούλου

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ αναδιάρθρωσης της διευθυντικής ομάδας και συρρίκνωσης των θυγατρικών στο εξωτερικό περνάει η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Στη σκιά των υποδείξεων της Κεντρικής Τράπεζας, για την ανάγκη λήψης υποχρεωτικής άδειας όσων η παρουσία μπορεί να επηρεάσει την έρευνα που θα αρχίσει η πενταμελής επιτροπή για λάθη και παραλείψεις, το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία αλλαγών σε πολλά μέτωπα. Πρώτο βήμα η αναδιάρθρωση των καθηκόντων της ανώτερης και ανώτατης διευθυντικής ομάδας, μειώσεις των απολαβών των γενικών διευθυντών, αξιολόγηση της επένδυσης σε Ρωσία, Ουκρανία και Ρουμανία με στόχο να πωληθούν οι θυγατρικές, αν προκύψουν επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες από τον διαγνωστικό έλεγχο ως απαίτηση της Τρόικας.
Το Δ. Σ. μετά από δύο συνεχόμενες μαραθώνιες συνεδριάσεις αποφάσισε να μετακινήσει την ανώτατη διευθυντική ομάδα, αλλάζοντας ρόλους και καθήκοντα. Με τον τρόπο της εσωτερικής διευθέτησης το Δ.Σ. εκτίμησε ότι η έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επηρεασθεί, ενώ ενισχυτικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται το νέο πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Κυπρή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων δίνοντας έμφαση στην επιτροπή Αlco (Διαχείρισης Ενεργητικού - Παθητικού), που έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να ελέγχει και να κατευθύνει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, που αναλαμβάνει η τράπεζα στο εσωτερικό και εξωτερικό. Τα στελέχη που αποτελούν την Αlco αναμένεται να ενημερώσουν το Δ.Σ. για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ετών αναφορικά με τις αγορές ομολόγων και την επέκταση στο εξωτερικό.
Ως προς το θέμα του ποσού, που δικαιούται να πάρει ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Ανδρέας Ηλιάδης από το Ταμείο Προνοίας, είναι ένα ζήτημα που εξακολουθεί και παραμένει ανοιχτό. Η διευθέτηση του θέματος καθώς και τα ποσά που δικαιούται, θα αξιολογηθούν από τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου, ενώ η Επιτροπή Αμοιβών του Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα πιο κάτω: Θα αναλάβει να συγκεντρώσει όλα τα συμβόλαια των ανώτερων διευθυντών, τις απολαβές που έχουν πάρει, καθώς και τις αποζημιώσεις μετά την αποχώρησή τους.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire