ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 30 juillet 2012

Κύπρος - Οκτώβριο τερματίζει πτήσεις η Ryanair


Ζητά διπλασιασμό της οικονομικής στήριξης που λαμβάνει 
 
 
Γιώργος Φράγκος
ΝΕΑ δυσχερή δεδομένα στην αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως με την Ευρώπη δημιουργούνται από τον προσεχή Οκτώβριο. Η αεροπορική εταιρεία Ryanair φαίνεται ότι θα τερματίσει τα τέσσερα δρομολόγια που πραγματοποιεί από το Αεροδρόμιο Λάρνακας εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, ενώ ερωτηματικά εγείρονται και για τις πτήσεις που πραγματοποιούνται από και προς το αεροδρόμιο Πάφου.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο «Φ», η Ryanair, επικαλούμενη τις δυσκολίες που δημιουργεί η νέα μεγάλη αύξηση στην τιμή των καυσίμων, ζητά επαναδιαπραγμάτευση της σχετικής συμφωνίας που έχει με τον ΚΟΤ και την οποία υλοποιεί εδώ και δύο χρόνια, ζητώντας στην ουσία διπλασιασμό της οικονομικής στήριξής της, κάτι που είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί από κυπριακής πλευράς. Παράλληλα, για τις πτήσεις από την Πάφο, που εμπίπτουν σε άλλη νεότερη συμφωνία μεταξύ κράτους, Ryanair και Ηermes, η αεροπορική εταιρεία ζητά στην ουσία μηδενικά τέλη, που είναι κάτι εξίσου ανέφικτο. Τα δρομολόγια που θα καταργήσει η Ryanair από τον Οκτώβριο αφορούν τους ευρωπαϊκούς προορισμούς Μιλάνο, Βαρκελώνη, Ντίσερντολφ και Βρυξέλλες.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τόσον η Ryanair όσο και μια σειρά από άλλες αεροπορικές εταιρείες φέρονται διατεθειμένες να δραστηριοποιηθούν με πτήσεις από και προς την Κύπρο σε πάρα πολλούς προορισμούς, υπό την αίρεση όμως ότι θα ισχύσει και στην Κύπρο καθεστώς ανοικτών ουρανών και ελεύθερου ανταγωνισμού. Ειδικά η Ryanair φέρεται να μην προβάλλει καν τις οικονομικές αξιώσεις που προβάλλει τώρα εάν αλλάξει το καθεστώς των αιθέρων. Και αυτό διότι εκτιμά ότι η ανεμπόδιστη δρομολόγηση πτήσεων προς όποιους προορισμούς η ίδια επιθυμεί χωρίς περιορισμούς, θα της επιτρέψει σημαντική κερδοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη προσύμφωνο συνεργασίας και με τη ρωσική εταιρεία Τransaero, η οποία και δεσμεύεται για τη μεταφορά στην Κύπρο μέχρι και μισού εκατομμυρίου Ρώσων περιηγητών, κυρίως από τη ρωσική περιφέρεια. Η Τransaero πραγματοποιεί ήδη πτήσεις στο αεροδρόμιο της Πάφου με πολύ μεγάλη επιτυχία, κάτι που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τόσο τους τουριστικούς εταίρους της ευρύτερης περιοχής όσο και την ίδια την Τransaero, αλλά και τους Ρώσους διοργανωτές ταξιδίων.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 30/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire