ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 juillet 2012

Κύπρος - Συνέχιση του διαλόγου με τον ΔΗΣΥ και τις ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ή αυτόνομη κάθοδος, η απόφαση του ΔΗΚΟ


Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν τόνισε ότι η συμφωνία αυτή, πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά, τόσο το μοντέλο όσο και τις προτεραιότητες της διακυβέρνησης, τις θέσεις στο εθνικό  ζήτημα και στους κρίσιμους και ζωτικούς τομείς του κυβερνητικού έργου.

Ο διάλογος, πρόσθεσε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε εάν μεν είναι θετική η κατάληξή του να υπάρξει ο χρόνος υλοποίησης των συμφωνιών.
Εάν είναι αρνητική, τόνισε, το κόμμα θα έχει ενώπιόν του την επιλογή της αυτόνομης καθόδου.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στην ομιλία του ανέφερε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει μεσοβέζικες λύσεις.
Πρόσθεσε ότι η Γραμματεία του κόμματος, έχει αποκλείσει δικομματική συνεργασία με το ΑΚΕΛ και ως εκ τούτου, έχει απορρίψει την υποψηφιότητα Μαλά.
Θεωρεί επίσης,  ανέφερε, ότι η επιλογή Γιώργου Λιλλήκα οδηγεί σε περαιτέρω κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων. Η πρόταση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ για συνέχιση του διαλόγου με τον ΔΗΣΥ και τις ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου  ή αυτόνομη κάθοδο, εγκρίθηκε πριν από λίγο από την Κεντρική Επιτροπή με 90 ψήφους υπέρ, 8 εναντίον και τρείς αποχές


Πηγή: www.cybc.com.cy 
Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire