ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 juillet 2012

Κύπρος - "Ο πρόεδρος τα είπε με την Τρόικα"



Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
ΤΕΡΜΑ η μαυρίλα. Από σήμερα θα διαβάζω μόνο Χαραυγή. Θα γραφτώ μάλιστα συνδρομήτρια να μου τη φέρνουν το πρωί στο σπίτι να τη διαβάζω πριν ακούσω ραδιόφωνο, πριν οτιδήποτε άλλο παρέμβει και διακόψει τη νιρβάνα στην οποία θέλω να περιέλθω. Διαβάζω τον Φιλελεύθερο: «Απαιτούν αιματηρές θυσίες (οι τροϊκάνοι)». Το ρεπορτάζ μιλά για κατάργηση του 13ου, για μείωση των μισθών στο δημόσιο κατά 15% και τα λοιπά και τα λοιπά. Η Σημερινή: «Βαρύ θα είναι το τίμημα των μέτρων - Ωμή γλώσσα της Τρόικας». Ο Πολίτης: «Κομμένα και τα επιδόματα βάρδιας». Η Αλήθεια, «Βαθύ χάσμα, μετέωρο το μνημόνιο, κάποιος πρέπει να πληρώσει, θέλουμε τα χρήματα μας πίσω». Κι η Χαραυγή:
«Ο πρόεδρος τα είπε με την Τρόικα». Καθίσανε χαλαρά στις αναπαυτικές πολυθρόνες, παραγγείλανε καφεδάκι κι αλμυρά (πτωχεύσαμε αλλά, η φιλοξενία, φιλοξενία. Στο κάτω-κάτω μια ελιόπιτα την κάνουμε και μόνη μας, από τις ελιές στην αυλή και ένα παγωμένο καρυδάκι πάντα υπάρχει), σχολιάσανε τη ζέστη και την υγρασία, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις (καμία αναφορά σε κλεφταράδες), είπανε για τα χαλιά της Ελλάδας και κατέληξαν στην οικονομία της Κύπρου. Ο πρόεδρος τους έθεσε τους όρους του, είπε στους τροϊκανούς ότι δεν δέχεται να αγγίξουν την ΑΤΑ, τον 13ο, τα επιδόματα, τις συντάξεις και τα λοιπά και τα λοιπά. Ως εδώ. Τι απάντησαν οι τροϊκανοί δεν μας ενδιαφέρει. Αρκεί τι είπε ο πρόεδρος.
Γιατί να θέλω να διαβάζω τον Φιλελεύθερο, τον Πολίτη, τη Σημερινή ή την Αλήθεια; Γιατί να θέλω να ακούω ραδιόφωνο που βγάζουν όλη μέρα τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης και μας μαυρίζουν την ψυχή; Γιατί να βλέπω το ποτήρι μισοάδειο και να μην το βλέπω μισογεμάτο; Γιατί να μη ζήσω ακόμα λίγες βδομάδες ανέμελα με την ψευδαίσθηση πως όλα πάνε καλά; Ναι μεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά εμείς δεν θα γίνουμε όπως στην Ελλάδα. Εμάς δεν μας τρομάζει η Τρόικα. Απλά τα λέμε μαζί τους. Ανταλλάσσουμε απόψεις και θα τη βρούμε την άκρη. Γλυκύτατη εξάλλου φαίνεται η Ντέλια και τα άλλα παιδιά και μας τρόμαξαν οι άλλοι σε σημείο που περιμέναμε να δούμε τέρατα. Μια χαρά παιδιά είναι. Μια χαρά είμαστε κι εμείς, αρκεί να διαβάζουμε τα σωστά έντυπα.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire