ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 29 juillet 2012

Κύπρος - Μας δουλεύετε κ. Καρογιάν;



Με τον Άριστο Μιχαηλίδη
>>Να μας δουλεύει ένας πολιτικός, το συνηθίσαμε.
Θεωρείται πια «πολιτικά αποδεκτό», αν γίνεται με εύσχημο και έξυπνο τρόπο. Αλλά να δουλεύει ο πολιτικός όλο τον κόσμο χωρίς προσχήματα, είναι προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών. Έστω και με υποκρισία λίγος σεβασμός είναι απαραίτητος.
>>Πώς το σκέφτεται δηλαδή ο Μάριος Καρογιάν; Ότι έχει να κάνει με ηλίθιους; Προτείνει, λέει, στην κεντρική του επιτροπή δυο καθαρές λύσεις. Είτε αυτόνομη κάθοδο είτε συνεργασία με ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας και με όσα περισσότερα κόμματα του κέντρου ακολουθήσουν. Αλλά...
>>Υπάρχουν και δυο-τρία αλλά. Αποκλείεται, λέει, δικομματική συνεργασία με το ΑΚΕΛ, ως εκ τούτου απορρίπτεται η υποψηφιότητα Μαλά. Αποκλείεται η στήριξη Λιλλήκα διότι, λέει, οδηγεί σε περαιτέρω κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων. Αποκλείεται, λέμε εμείς και η συνεργασία με ΕΔΕΚ διότι αποφάσισε ήδη στήριξη Λιλλήκα. Αποκλείεται και η δικομματική συνεργασία με ΕΥΡΟΚΟ και Οικολόγους, διότι δεν αποτελούν «την επιδίωξη ενός ευρύτατου και ισχυρού συνασπισμού εξουσίας».
>>Επομένως, μένει μόνο μία καθαρή επιλογή: Η υποστήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για το ΔΗΚΟ. Ένεκα δηλαδή και της ιδιοσυγκρασίας του να έχει σίγουρη θέση στην όποια εξουσία, δεν μπορεί να ρισκάρει, θα χάσει την ταυτότητά του.
>>Γιατί το βασανίζει όμως, αφού εκεί το πήγαινε από την αρχή; Υπάρχει κανένας λόγος να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο με αμπελοφιλοσοφίες, που δεν έχουν καμιά λογική και καμιά αξιοπιστία; Και προπάντων υπήρχε κανένας σοβαρός πολιτικός λόγος να παίξει όλο εκείνο το θέατρο σκιών με τις συνομιλίες του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου;
>>Δεν κατάλαβαν φαίνεται μερικοί κομματικοί αρχηγοί πως ο λαός τους επιτρέπει να κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους, ενίοτε και βρόμικες, τους επιτρέπει να εμφανίζονται δημοσίως και να μην έχουν ουσία τα παχιά τους λόγια, τους επιτρέπει να αναιρούν θέσεις και αρχές προκειμένου να μετέχουν στα παίγνια της εξουσίας, αλλά εκείνο που τον ενοχλεί είναι να θίγουν την αξιοπρέπειά του και να τον κοροϊδεύουν τόσο ξεδιάντροπα. Χωρίς να έχουν και την ικανότητα.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 29/07/2012 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire