ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 2 août 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 02/08/2012



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τέλος οι «μαϊμουδιές» με τις συντάξεις!
Η εφημερίδα γράφει ότι «οριστικό τέλος στις ¨μαϊμουδιές¨ με τις συντάξεις επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας διασταυρώσεις ανάμεσα στα ποσά που πληρώνουν τα ταμεία σε 3,8 εκατομμύρια συνταξιούχους και σε αυτά που οι ίδιοι δηλώνουν στην Εφορία! Μέσω εφοριών ο έλεγχος. Παρά τα μέτρα 150.000 συνταξιούχοι μένουν στο απυρόβλητο!».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Με το πιστόλι στον κρόταφο η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα 11,5 δισ.ευρώ!!!
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε αναγκαστική συμφωνία υποχρεώθηκαν χθες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας. Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ στη βουλή συνεχίζει το αντάρτικο ο Ανδρέας Λοβέρδος».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Επαχθή μέτρα 11,5+2 δισ. Πόνος για μισθούς και συντάξεις
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι τρεις αρχηγοί πήραν τις αποφάσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κοινωνίας.Αγριος καβγάς! Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια (στη διάρκεια της σύσκεψης) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών».
ΕΘΝΟΣ: Συμφωνία αρχηγών μετά την καταιγίδα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στη λήψη των επώδυνων μέτρων, που θεωρούνται αναγκαία για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ.ευρώ, συνομολόγησαν οι κυβερνητικοί εταίροι. Η ένταση εκτονώθηκε. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καθόρισαν και τους τομείς από όπου θα γίνουν οι περικοπές».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σιωνισμός και το «σχέδιο Ιωσήφ»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «θα μας αναγκάσουν να βάλουμε το μικροτσίπ με απειλή την πείνα, ακριβώς όπως οι Αιγύπτιοι ξεπουλήθηκαν στον Φαραώ για ένα κομμάτι ψωμί!».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρέχουν τα μέτρα για να πάρουμε επιμήκυνση
Η εφημερίδα γράφει ότι «η κυβέρνηση θα παρουσιάσει άμεσα το σκληρό πακέτο των 11,5 δισ.ευρώ για να κερδίσει διετή επέκταση του προγράμματο το Φθινόπωρο. Α.Σαμαράς:αν δεν παίρναμε την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση. Μπαράζ διαπραγματεύσεων με τρόικα από σήμερα για συντάξεις και επιδόματα».
ΕΣΤΙΑ: Αιφνιδιασμός των φορολογουμένων
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ένας φορολογούμενος που το 2010 είχε εισόδημα 20 χιλιάδων ευρώ επλήρωσε πέρυσι συνολικό φόρο 900 ευρώ. Το 2011 είχε εισόδημα 17 χιλιάδων ευρώ και περίμενε να πληρώση στην εφορία λιγώτερο φόρο. Ομως μόλις είδε το εκκαθαριστικό του ο άνθρωπος τρελλάθηκε. Εφέτος καλείται να πληρώση φόρο 3.500 ευρώ».
Η ΑΥΓΗ: Η παράσταση έλαβε τέλος
Σύμφωνα με την εφημερίδα «διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση (!) διατείνεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναζητεί ακόμη τρόπους ¨να μην επιβαρύνουμε τους αδύναμους...¨ Τέλος Αυγούστου -αρχές Σεπτεμβρίου μετά την έκθεση της τρόικας, οι τελικές ανακοινώσεις».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια. Ολη η διαδικασία για τη μερική ή ολική διαγραφή τους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στα ειρηνοδικεία καταφεύγουν χιλιάδες δανειολήπτες σε μια προσπάθεια να ¨κουρέψουν¨ τα χρέη τους από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Η εφημερίδα παρουσιάζει τα αναγκαία βήματα για να πετύχουν τη διαγραφή των οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα».
Η Ελλάδα αύριο:Τα δύο φεγγάρια του Αυγούστου
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «έπειτα από μια αγχώδη και τεταμένη σύσκεψη των κ.κ.Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, όπου δεν έλειψαν και τα φραστικά επεισόδια, καθώς διαπληκτίστηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφασίστηκε τελικά η άμεση λήψη των μέτρων 11 δισ.ευρώ τα οποία ζητάει η τρόικα και επέβαλε επισείοντας την απειλή της χρεοκοπίας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πέρασε η γραμμή του κ.Σαμαρά
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «με την επικράτηση της γραμμής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα η Αθήνα στην οριστικοποίηση των μέτρων των 11,5 δισ.ευρώ, ολοκληρώθηκε χθες η κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και με αυτόν τον τρόπο απεσοβήθη η κρίση στο εσωτερικό της».
Η ΝΙΚΗ: Τι θα αξίζουν τα λεφτά μας με την ευρωδραχμή
Η εφημερίδα γράφει «το γερμανικό σχέδιο για όσους είχαν χρήματα στις τράπεζες πριν την καθιέρωση του νέου νομίσματος. Που θα φτάσει η υποτίμηση σε σύγκριση με το ευρώ και πως θα γίνεται η αποπληρωμή δανείων στις τράπεζες».
Ο ΛΟΓΟΣ: Διαφωνούν συμφωνώντας...
Σύμφωνα με την εφημερίδα «μετά από μια δραματική σύσκεψη δύο ωρών στο Μ.Μαξίμου και με τον κίνδυνο κατάρρευσης του κυβερνητικού σχηματισμού να ελλοχεύει, με απρόβλεπτες συνέπειες, οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν τελικά να παρουσιάσουν τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ, που ζητεί η τρόικα για την διετία 2013-2014 προκειμένου να προχωρήσει το δανειακό πρόγραμμα και να μην κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Επίκαιρη η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων και δανειακής σύμβασης
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «αποκτά επικαιρότητα η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών μέτρων. Μόνη διέξοδος για το λαό η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».
ΤΑ ΝΕΑ: Μετά την ώρα των αρχηγών.... Ηλθε η ώρα του λογαριασμού
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η χθεσινή συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για άμεση λήψη του σκληρού πακέτου των 11,5 δισ.ευρώ φέρνει πιο κοντά την ώρα του ¨πικρού λογαριασμού¨. Οι Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν αναγκαστικά με τη γραμμή Σαμαρά, μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησης».
Το Ποντίκι: Ρεσιτάλ υποκρισίας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «απομονωμένοι οι τρεις συνεταίροι οδηγούνται σε ¨μετωπική¨ με την κοινωνία. Το κακόγουστο ¨φιλολαϊκό¨ θέατρο Βενιζέλου-Κουβέλη και οι τούμπες Σαμαρά φέρνουν αστάθεια και μυρίζουν... εκλογές!»
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι προβλέπει το πακέτο των 11,5 δισ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Αναγκαστική... συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ.ευρώ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αποδέχτηκαν τελικά την εισήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χθες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Ευ.Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ότι η παρουσίαση των μέτρων 11,5 δισ.ευρώ είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του μνημονίου με την τρόικα ».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Συμφωνία μετ`εμποδίων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η ευθύνη να διασφαλιστεί ¨πάση θυσία¨ η παραμονή της χώρας στο ευρώ - την οποία ανέλαβαν έναντι της χώρας με το σχηματισμό της κυβέρνηση συνεργασίας- αποτέλεσε τη ¨συγκολλητική¨ ουσία χθες στη συνάντηση των κ.Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη που άναψαν το πράσινο φως για τα μέτρα των 11,5 δισ.τώρα ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Περίγραμμα συμφωνίας για το πακέτο μέτρων 11,5 δισ.
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε κατ`αρχήν συμφωνία για λήψη του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ.ευρώ κατέληξαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Α.Σαμαρά στη σύσκεψη στο Μαξίμου. Η εξειδίκευση αναμένεται να γίνει μέσα στο μήνα».
ΚΕΡΔΟΣ: Συμφωνία με αστερίσκους
Η εφημερίδα γράφει ότι «στο ¨παρά πέντε¨ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στα σκληρά μέτρα του πακέτου των 11,7 δισ. Ξεκίνησαν σήμερα η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σαμαράς: η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει μέτρα τώρα!».


Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 02/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire