ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 3 août 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 03/08/2012



Η νέα υποβάθμιση της Κύπρου από τον οίκο Standard & Poor’s, οι νέοι διορισμοί στους ημικρατικούς οργανισμούς, η διαφαινόμενη συνεργασία ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ στις προεδρικές εκλογές, η ενστάσεις του Συνεργατισμού για τις θεσμικές αλλαγές που προτείνει η Τρόικα, η προσπάθεια των ασφαλιστών της ΑΗΚ να ανακτήσουν τις αποζημιώσεις για το Βασιλικό, οι πληροφορίες για παρεμβάσεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, οι πληροφορίες για έναρξη «αντιμνημονιακού αγώνα» Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ και ο βιασμός 10χρονου Παλαιστινίου στη Λάρνακα είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Παρασκευής.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο», αναφέρει ότι η «στριμωγμένη» κυπριακή οικονομία δέχθηκε την Πέμπτη ακόμα ένα πλήγμα με την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος «χτυπά» εκ νέου τον συναγερμό για τα μέτρα που θα έρθουν και η ανάλυση του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα της Τρόικας και στην ταχύτητα της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης:
Συμβούλια Ημικρατικών Οργανισμών:
Διορισμοί με σημαδεμένη τράπουλα.
Σοκ από το πρωτοφανές έγκλημα στη Λάρνακα: Άφαντο το τέρας που βίασε 10χρονο αγόρι.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε άλλη μία μάχη προς το μετάλλιο σήμερα ο Κοντίδης.
Τρόοδος: Οργιάζουν οι λαθροθήρες της φάσσας.
Διαβεβαιώσεις: Ακόμη δεν τρελάθηκαν στην Εθνική Φρουρά.
Κάπνισμα: Οι πιο θεριακλήδες της Ευρώπης οι Κύπριοι.
Εβραϊκή κατασκήνωση: Θα μας προσέχει ο Θεός κι η Αστυνομία.
«Κούρεμα» Παιδείας σε όλη την ΕΕ: Παράπλευρο θύμα της οικονομικής κρίσης
Κοινωνία: Δημοτικός υπάλληλος για απάτη σε παρκόμετρα.
Οικονομία: «Όχι» Συνεργατισμού στην Τρόικα.
Κόσμος: Μυστική ανάμειξη ΗΠΑ στη Συρία.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Φακελωμένοι οι Ημικρατικοί" γράφει ότι προφανώς από λάθος εστάλησαν στα μέσα ενημέρωσης οι σημειώσεις του Προεδρικού και του ΑΚΕΛ που αποκαλύπτουν φακέλωμα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών. Αλλού, γράφει ότι δεκάχρονο αγοράκι έπεσε θύμα βιασμού στη Λάρνακα το βράδυ της Τετάρτης από πωρωμένο πρόσωπο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη νέα υποβάθμιση από τον «σκληρό» οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, που ανεβάζει στα ύψη την πρόβλεψη για το μακροπρόθεσμο χρέος της Κύπρου.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Κοντά σε συμφωνία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ" γράφει ότι κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι της συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ με στόχο τη στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο και τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας και ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε να δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στο ΔΗΚΟ στη διαχείριση του Κυπριακού. Αλλού, γράφει ότι το κινητό του κατηγορούμενου για τον φόνο Αντη Χατζηκωστή, Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη αποκαλύπτει πολλά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι χρήστες ναρκωτικών στην Κύπρο πέρασαν από την ηρωίνη στην πολυχρήση, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΝΘΕΑ.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Αντεπίθεση από Συνεργατισμό", γράφει ότι ο Συνεργατισμός ξεκαθαρίζει πως δεν θα γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Τρόικας για διαφοροποίηση του θεσμικού πλαισίου και κατάργηση της Εποπτικής Αρχής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυτεπάγγελτη παρέμβαση Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων για την προεκλογική παρενόχληση εκπαιδευτικών από την Πρωτοπορία - ΔΗΣΥ. Αλλού, γράφει ότι ένα εκατομμύριο ευρώ φέρεται να απέσπασε υπάλληλος του Δήμου Πάφου από τις μηχανές στάθμευσης.

Με τίτλο “Οι ασφαλιστές της ΑΗΚ επιδιώκουν να ανακτήσουν όσα πλήρωσαν”, η αγγλόγλωσση εφημερίδα "Cyprus Mail" γράφει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει ενδεχόμενη συμφωνία με τους ασφαλιστές του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού του Βασιλικού που θα επιτρέπει στους τελευταίους να ανακτήσουν από την Κυβέρνηση τα 200 εκατομμύρια που πλήρωσαν για τις ζημιές στο ασφαλισμένο μέρος των εγκαταστάσεων. Αλλού, γράφει για τη νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Standard and Poor’s. Αλλού, αναφέρεται στο αποτρόπαιο έγκλημα της απαγωγής και του βιασμού του δεκάχρονου Παλαιστίνιου αγοριού στη Λάρνακα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Γνώμη" υπό τον τίτλο "Ο Αβέρωφ βολιδοσκοπεί για ξεπούλημα της Cyta " γράφει ότι o Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκμεταλλεύεται το κλίμα που δημιουργεί η «τροϊκανή τρομοκρατία» και μειώνει την αξία της κάτω από μισό εκ. ευρώ, ενώ μόνο τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού υπολογίζονται στο 1,2 δις ευρώ. Αλλού, γράφει ότι αντιπολίτευση και ΜΜΕ της Δεξιάς «έκαναν γαργάρα την είδηση για την απόρριψη αγωγής εναντίον του Προέδρου Χριστόφια». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αισθητή είναι η δυναμικής πολυσυλλεκτικότητας Σταύρου Μαλά πριν ακόμα προχωρήσει στην επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Κυπριακό Ποντίκι" υπό τον τίτλο "Το παίζουν αντιμνημονιακοί", γράφει ότι «οι υπεύθυνοι για την κάθοδο της Τρόικας, Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ ξεκίνησαν αντιμνημονιακό αγώνα για να διασωθούν πολιτικά». Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε παρατράγουδα στην Επιλογή των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών. Σε άλλο θέμα, το Ποντίκι γράφει ότι το ενιαίο στεγαστικό σχέδιο «στέγνωσε».

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα "The Cyprus Weekly" με κύριο τίτλο "Βιασμός μαρτύριο" γράφει ότι 10χρονο αγόρι και έφηβη από τη Νορβηγία έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ελλαδίτες βρίσκονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα. Αλλού, γράφει ότι η Ryanair αποσύρει τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο της Λάρνακα.




Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 03/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire