ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 7 août 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 07/08/2012




Η επιτυχία του ιστιοπλόου Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς και η οικονομία είναι τα δύο θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Προβάλλονται επίσης μεταξύ άλλων το θέμα του βιασμού 10χρονου αγοριού, η προσγείωση της ΝΑΣΑ στον Αρη και η αναμενόμενη επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Κύπρο.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Μαχαίρι στις τράπεζες», αναφέρει ότι με υψηλές ταχύτητες τρέχει πλέον η αναδιάρθρωση των δύο μεγάλων τραπεζών, Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις καταστημάτων σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία και μείωση του προσωπικού όπου είναι δυνατό. Το πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα ήρθε από τη Λαϊκή Τράπεζα που προχωρεί σε εξοικονομήσεις δεκάδων εκατομμυρίων περικοπών μέσω συγχωνεύσεων καταστημάτων και μειώσεις προσωπικού στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Διαβάστε επίσης:
Διά χειρός Κοντίδη η πιο χρυσή σελίδα:
Το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου.
Οι καταναλωτές πληρώνουν τα παιχνίδια με το γάλα: Μειωμένες ποσότητες στις γαλακτοβιομηχανίες.
Κατάσχονται έργα υποδομής στα σχολεία: Μεγάλες καθυστερήσεις από εργολάβους ελλείψει ρευστότητας.
Παιχνίδια-ρούχα: Επικίνδυνα παιδικά προϊόντα στην αγορά.
Αστυνομία: Πονοκέφαλος τα ΦΑΠ των εφέδρων.
Κένυα: O Φιντέλ Κάστρο που έγινε Μακάριος.
Ρεύμα: Γεννήτριες σώζουν τους ξενοδόχους.
Γη Παραλιμνίου στην Αρχιεπισκοπή: Οργή για συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας.
Ποια τα σχέδια: 20 χρόνια στο περίμενε η Λάρνακα για λιμάνι - μαρίνα
Κοινωνία: Σκυβαλοφόρο φονιάς για 50χρονο πατέρα.
Κόσμος: Αποσκίρτησε και ο πρωθυπουργός.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Αδιάφορη Πολιτεία», γράφει ότι η αντιμετώπιση περιπτώσεων βιασμού νοσεί και αναφέρεται στο θέμα του βιασμού 10χρονου στη Λάρνακα καθώς και στο παρελθόν του υπόπτου που κρατεί η Αστυνομία. Σε άλλο θέμα της γράφει ότι το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών χάρισε στην Κύπρο και τον εαυτό του ο ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην οικονομία, γράφοντας ότι τα 17 δισ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το ποσό που θα πρέπει να δανειστεί η Κύπρος από το Μηχανισμό Στήριξης.

«Η Σημερινή», υπό τον τίτλο «Κυνηγοί Δανείων», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφθεί την Κύπρο για να συζητήσουν τους όρους περαιτέρω «οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα συνολικά εντός των επόμενων 15 ημερών λήγουν δάνεια ύψους 358 ευρώ. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα και προβάλλοντας φωτογραφία του Παύλου Κοντίδη, η εφημερίδα γράφει ότι «σήκωσε την Κύπρο στο κατάρτι του…». Αλλού γράφει ότι ο Σύρος Πρωθυπουργός τάχθηκε στο πλευρό των επαναστατών.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο «Ασήμωσε την Κύπρο», γράφει ότι ο 21χρονος ιστιοπλόος ασήμωσε την Κύπρο με την ανεπανάληπτη επιτυχία του στα σκάφη τύπου Λέιζερ. Αλλού γράφει ότι την Κύπρο θα επισκεφθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας ότι υπήρξε θερμή ημίωρη τηλεφωνική συνομιλία των Προέδρων Κύπρου – Ρωσία. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς προκρίνει επιθετική οικονομική πολιτική και ότι δεν γίνεται αποδεκτή η φόρμουλα της τρόικας που αφορά μόνο περικοπές.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο της θέμα αναφέρεται στον αργυρό Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, υπό τον τίτλο «Ο Κοντίδης γράφει ιστορία για την Κύπρο» και φιλοξενεί δηλώσεις του νεαρού ιστιοπλόου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι αγελαδοτρόφοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν ελλείψεις στο γάλα. Αλλού αναφέρεται στην ιστορική προσγείωση χθες της ΝΑΣΑ στον πλανήτη Αρη.




Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 07/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire