ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 16 août 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 16/08/2012



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιμήκυνση του προγράμματος από 2 σε 4 χρόνια
Η εφημερίδα γράφει ότι «τηρήστε τις δεσμεύσεις σας και βλέπουμε, λένε οι δανειστές μας, αναφορικά με το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας μας, που προτίθεται να φέρει και επισήμως στο τραπέζι των συζητήσεων με τους ξένους ηγέτες το προσεχές διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς».

ΑΥΡΙΑΝΗ:Ετοιμάζουν νέο ¨κούρεμα¨ 100 δισ.ευρώ του ελληνικού δημόσιου χρέους
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδιο ¨τελευταίας ευκαιρίας¨ για την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη, με στόχο να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι τρέχει με τους μετανάστες
Η εφημερίδα γράφει ότι «εκτός ελέγχου πλέον οι μεταξύ τους σφαγές, που δεν έχουν καμία σχέση με ¨ρατσιστική βία¨. Τρόφιμος των φυλακών ο Ιρακινός που δολοφονήθηκε πριν λίγες ημέρες. Κινδύνεψε να καεί όλη η Αθήνα από τους Τσιγγάνους».
ΕΘΝΟΣ: Εισαγγελέας για τις παράνομες συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τον δρόμο της δικαιοσύνης έστω και καθυστερημένα παίρνει η υπόθεση των συνταξιούχων-μαϊμού. Οι έλεγχοι που διενεργούν οι Διοικήσεις των Ταμείων και η αποκάλυψη ότι μόνο σε ΙΚΑ ΟΓΑ και ΟΑΕΕ 8.500 και πλέον άτομα εισπράττουν παράνομα συντάξεις κινητοποιούν την κυβέρνηση».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Παναγία η τριχερούσα έστειλε βροχή στο Αγιο Όρος
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ενα χιλιόμετρο πριν την Πόρτα του Μοναστηριού. Είδα το θαύμα λέει ο Διοικητήςτου Αγίου Ορους κ.Αρ. Κασμίρογλου».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις με εκπτώσεις για χρέη σε Εφορία, Ταμεία
Η εφημερίδα γράφει ότι «σε 7 δόσεις η εξοφλητική του φόρου εισοδήματος και ειδικά προγράμματα από τις τράπεζες για 12 άτοκες με πιστωτικές. Το υπουργείο Εργασίας προωθεί διακανονισμό οφειλών προς τα Ταμεία σε 10 δόσεις με μείωση προστίμων και αναστολή αναγκαστικών μέτρων».
ΕΣΤΙΑ: Ετσι θα εξέλθουμε από την ύφεση
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας μας μειώνεται με ρυθμό 6,2% ετησίως. Οι δε ενδείξεις είναι ότι συνολικώς το 2012 η ύφεσις θα διαμορφωθή στο 7%. Εκτός και αν τεθή σε εφαρμογή μια τολμηρή οικονομική πολιτική, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την έξοδό της από την ύφεση».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαδοχική. Υπολογισμός του χρόνου και του ποσού της σύνταξης
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ενιαία αντιμετωπίζεται ο χρόνος ασφάλισης που έχουν διανύσει οι ασφαλισμένοι σε πάνω από ένα ασφαλιστικά ταμεία. Οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται μόνο μεταξύ ομοειδών φορέων. Δηλαδή, μεταξύ ταμείων κύριας ασφάλισης, μεταξύ επικουρικών, μεταξύ ταμείων πρόνοιας και μεταξύ φορέων υγειονομικής περίθαλψης».
Η Ελλάδα αύριο: Τα 34 μέτρα-πληγές για τη συγκυβέρνηση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μπορεί ο πρωθυπουργός και οι άλλοι δύο αρχηγοί της συγκυβέρνησης να έχουν καταλήξει στα μέτρα-φωτιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφωνούν και θα ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα. Ηδη, έχουν εκφραστεί οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και αναμένεται να ακολουθήσουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
ΤΑ ΝΕΑ: Πόλεμος στη μαύρη εργασία
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι «φρένο στη μαύρη εργασία, η οποία προκαλεί αιμορραγία στα ασφαλιστικά ταμεία, στοχεύει να βάλει το υπουργείο Εργασίας, προωθώντας ρύθμιση με την οποία θα μπαίνει ακόμη και λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους».
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Το μπαλάκι στους βουλευτές
Η εφημερίδα γράφει «ο εκβιασμός:¨ψηφίστε τα όλα στη Βουλή, αλλιώς... αντίο δόση". Το σοκ:μηνύματα οργής των ψηφοφόρων από όλη την Ελλάδα. Το δέος: απειλές παραιτήσεων υπουργών για την εφεδρεία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Διετή επιμήκυνση ζητά ο Αντ.Σαμαράς
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την παράταση της εφαρμογής του πακέτου των 11,5 δισ.ευρώ έως το 2016 θα θέσει ο πρωθυπουργός. Παράθυρο από Μέρκελ: Συζήτηση μετά την έκθεση της τρόικας. Der Spiegel:προέχει η διάσωση Ισπανίας και Ιταλίας».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ποιές ανατροπές θα φέρει το νέο φορολογικό πλαίσιο
Η εφημερίδα τονίζει ότι «καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών,¨ανατρέπονται¨ οι αποδείξεις, μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο "φιλικότερο" ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013».



Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 16/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire