ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 14 août 2012

Κύπρος - Προς Παραλογιζομένους



Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
Μια 14η Αυγούστου η χρονογραφική γραφίδα έπρεπε να δεσμεύεται στα δεινά του Β' Αττίλα –στην τραγική αναδίπλωσή μας από «το ποδοβολητό των βαρβάρων»– στις παλιές και νέες φωτιές που μάς κατακαίουν –τον Αύγουστο του ’64 και του ’74, τις άγριες δολοφονίες του Ισαάκ και του Σολωμού, το ορφάνεμα 121 οικογενειών από την τραγωδία της «Ήλιος» κ.ά.π.– πλην… Αντί γι’ αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να… παραλογιζόμαστεμε τα καμώματα των παραλογιζομένων κυβερνο-κομματικών.
Γι’ άλλη μια φοράσυνελήφθησαν –επ’ αυτοφώρω– να συγχύζουν το δημόσιο ταμείο με το κομματικό, και το δημόσιο συμφέρον με το ίδιον συμφέρον. Γι’ άλλη μια φορά οι κολλητοίτου Προέδρου –προσωπικής του επιλογής και προσωπικής του ευθύνης, ασφαλώς και εκπροσωπώντας τον ίδιον– έδρασαν σαν επιστάτες τσιφλικά που λογοδοτούν μόνο στον φεουδάρχη.
Και γι’ άλλη μια φορά, αντί –με την ουρά στα σκέλια– να ψελλίζουν ένα στοιχειώδες δικαιολογητικό σημείο, μια ελάχιστη «συγγνώμην», έβγαλαν γλώσσα εφτάπηχη: — Κάποιοι έχουν μοναδικό τους στόχο την υπόσκαψη του έργου της Κυβέρνησης!
(Πώς… περαιτέρω υποσκάπτεται ο κρατήρας στο Μαρί και η καταβόθρα της Οικονομίας!)
— Κάποιοι ναρκοθετούν τις επενδύσεις!
(Των μαϊμουδισμών και της διαπλοκής, βεβαίως!)
— Κάποιοι μάς κουβάλησαν την Τρόικα… — Κάποιοι… Μάλιστα!
Ο κυβερνο-κομματικός μηχανισμός… διαχειρίζεται τα πάντα στην εντέλεια, αλλά κάποιοι –καθόλου αόριστο αυτό τοκάποιοι· το σύνολο, δηλαδή, των κομμάτων και των πολιτών– άλλη έγνοια δεν έχουν παρά –ζηλοφθόνως– να… υποσκάπτουν το «έργο» της Κυβέρνησης. Όταν ένα άτομο παραλογίζεται, ανάγκη να τύχει ιατρικής θεραπείας και ψυχολογικής στήριξης.
Η παραλογιζόμενη ηγεσία δεν πρέπει να τύχειτης ίδιας στήριξης
 
 
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 14/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire