ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 août 2012

Ελλάδα - Διαφθορά, υπόθεση Βύρωνος, η Φλώρα και τα ξωτικά......

ΒΗΜΑτοδότης

Στις 13 Αυγούστου, κυκλοφορεί τελικά σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) το «Μαζί τα Φάγαμε», ο κ. Θ. Πάγκαλος και εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο εξηγεί το θεωρητικό της υπόθεσης, δηλαδή πώς φτάσαμε με τα ρουσφέτια, τους διορισμούς, τις απάτες, τη φοροδιαφυγή, τις σπατάλες, τις χρηματοδοτήσεις κλπ. στην χρεοκοπία της χώρας και το δεύτερο περιγράφει ιστορίες καθημερινής διαφθοράς, τις οποίες έχει συλλέξει από επώνυμους και κυρίως ανώνυμους πολίτες.
***

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραθερίζει αυτές τις ημέρες μαζί με την οικογένειά του στην Τζιά (διαθέτει εκεί κατοικία), αλλά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του στην Αθήνα, ώστε στις 13 του μηνός να βγει στον αέρα, το πολύκροτο βιβλίο του.

***

Ο κ. Β. Πολύδωρας, στο μεταξύ, που διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του στη Βουλή, κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από συναδέλφους του βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ. Έμεινε (επειδή έτυχε κατά την ψηφοφορία να ήταν ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της Βουλής) για 48ωρες Πρόεδρος της Βουλής και σήμερα διαθέτει γραφείο στη Βουλή, μετέχει στη διάσκεψη προέδρων και διατηρεί (στα επιστολόχαρτά του) τον τίτλο του τέως προέδρου της Βουλής. Βεβαίως, πρόλαβε και διόρισε και την κόρη του.

***

Στις προτροπές και πιέσεις από παντού, να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να παραιτήσει την κόρη του από το γραφείο του, μαθαίνω ότι απαντά μ' ένα όχι και με τη φράση «γιατί, έκανα καμία έκνομη πράξη;» Ούτε θέλει να ακούει, όταν του αναφέρουν περί «ηθικού και νόμιμου» και νομίζει ότι υπάρχει κάποια άγνωστη συνωμοσία εναντίον του. Ποιά όμως συνωμοσία; Ο διορισμός της Μαργαρίτας Βύρωνος Πολύδωρα δημοσιεύθηκε πριν από 20 ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με υπογραφή του Πρόεδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Ήταν δηλαδή, γνωστό στους πάντες. Όλοι μπορούσαν να το διαβάσουν από το συγκεκριμένο ΦΕΚ. Και έτσι τι νόημα θα είχε μία διαρροή; Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν παραιτείται, γιατί εάν έκανε κάτι τέτοιο, τότε θα αναγνώριζε ότι είχε... άδικο και ότι η επίθεση που δέχεται οφείλεται σε κάποιες ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή που ενόχλησαν όπως λέει, πολλούς. Συνωμοσιολογίας, δηλαδή, το ανάγνωσμα.

***

«Κύριε υπουργέ, ήρθαν οι κτηνοτρόφοι και λένε για κάποια... ξωτικά, τι να κάνω, να τους περάσω μέσα;» ρώτησε τον υπουργό η Φλώρα, γραμματέας του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, η οποία να σημειώσω δεν έχει καμία συγγένεια με τον υπουργό. Ο κ. Χαρακόπουλος αιφνιδιάστηκε ακούγοντας την πιστή του γραμματέα να λέει για κτηνοτρόφους και ξωτικά και της ζήτησε να τους δει όλους μαζί. Στο υπουργικό γραφείο εμφανίσθηκε μία ομάδα κτηνοτρόφων που απαιτούσε την εξισωτική αποζημίωση, που ήταν και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Αλλά με τη προφορά του κάμπου που είχαν, η Φλώρα δεν τους κατάλαβε και πέρασε τη λέξη «εξισωτική» σε... ξωτική και αυτός ήταν και ο λόγος που μπήκε έντρομη στο γραφείο του υπουργού. Πάντως για την ιστορία, σας ενημερώνω ότι η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ έγινε πράξη και ο κ. Χαρακόπουλος ανακοίνωσε στους κτηνοτρόφους τα ευχάριστα νέα.

***

Απανωτές συσκέψεις ειδικού χειρισμού, όπως ονομάζονται, γίνονται τούτες τις ημέρες σε πολλά κυβερνητικά γραφεία, με αντικείμενο το ραμαζάνι των μουσουλμάνων. Στις 19 Αυγούστου θα γίνει η προσευχή και όλες οι ετοιμασίες γίνονται με άκρα μυστικότητα και σε συνεννόηση με ξένες διπλωματικές αποστολές, όπως αυτή του Πακιστάν. Τι ειπώθηκε σ´ αυτές τις συσκέψεις; Πρώτον ότι στην Αθήνα υπάρχουν περί τα... 120 αυτοσχέδια τζαμιά και ένα μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων θα προσευχηθεί σ´ αυτά. Τα τζαμιά αυτά λειτουργούν ως πολιτιστικά κέντρα και διαθέτουν μάλιστα και βιβλιοθήκες (κυρίως με το Κοράνι) και το μεγαλύτερο είναι αυτό που βρίσκεται στο Μοσχάτο. Δεύτερον θα διατεθεί για την προσευχή τους, το περιστύλιο του ΣΕΦ, αλλά και μία αίθουσα και ένα υπαίθριο πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ. Για την ιστορία σημειώνω ότι πέρυσι στο ΟΑΚΑ προσήλθαν για να προσευχηθούν περί τους 1.000 μουσουλμάνους και στο ΣΕΦ περί τους 500. Το γενικό πρόσταγμα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Καλαντζής.

***

Ως πολύ... «αγαπησιάρικη» χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή, την καρέκλα του υπουργού Αθλητισμού, η κυρία Φάνη Πετραλιά, η οποία είχε χρηματίσει με επιτυχία σ´ αυτό το πόστο. Μόνον που, όπως είπε, κατάλαβε ότι ήταν πολύ αγαπησιάρικη όταν πήγε σ´ άλλο υπουργείο: «Το καταλαβαίνει κανείς όταν την χάνει», είπε συγκεκριμένα. Η κυρία Πετραλιά παρατήρησε ότι από τις μεταδόσεις των βρετανικών τηλεοπτικών δικτύων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι παράξενο συνέβαινε και ότι εάν παρακολουθούσε κανείς αυτά τα δίκτυα, σίγουρα θα νόμιζε ότι όλοι οι
αθλητές είναι... Βρετανοί.
 
 
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 11/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire