ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 3 août 2012

Ο ερωτευμένος Χέλμουτ Σμιτ...

ΜΕ ΤΗΝ 79ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ

Αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για αγάπη, ο 93χρονος πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του το δεσμό του με την επί χρόνια στενή του συνεργάτιδα, 79χρονη Ρουθ Λόα.

Ο ερωτευμένος Χέλμουτ Σμιτ...
Ο Χέλμουτ Σμιτ μίλησε χθες για πρώτη φορά στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Zeit για τη νέα του σύντροφο, την οποία ξέρει από το 1955 και είχε πάντα στο πλευρό του ως έμπιστη συνεργάτιδα και φίλη.
Η γυναίκα του Χ. Σμιτ, Λόκι, πέθανε πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 91 ετών, έπειτα από σχεδόν επτά δεκαετίες έγγαμου βίου με τον σύζυγό της. Οι δυο τους γνωρίζονταν μάλιστα από την παιδική τους ηλικία και ήταν πάντα αχώριστοι.
Η θάνατος της Λόκι το 2010 στοίχισε πολύ στον Χέλμουτ Σμιτ. «Η θλίψη μου ήταν απέραντη και τίποτα δεν μπορούσε να με παρηγορήσει» είχε δηλώσει παλαιότερα ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος. Στη συνέντευξή του στο περιοδικό της Zeit ο Χέλμουτ Σμιτ εξομολογήθηκε ότι η νέα του σύντροφος Λόα υπήρξε το στήριγμα που τον βοήθησε να ξεπεράσει το χαμό της γυναίκας με την οποία έζησε 68 ολόκληρα χρόνια.
«Υπάρχει, εκτός από τη Λόκι, ένας άνθρωπος τον οποίο να σκέφτεστε κάθε μέρα;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της Zeit. Και η απάντηση του Χ. Σμιτ; «Σχεδόν κάθε μέρα σκέφτομαι τη φίλη Ρουθ Λόα».


Πηγή: www.ethnos.gr/Deutsche Welle
Δημοσιεύτηκε στις 03/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire