ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 août 2012

Κύπρος - Προς Απόστρατους



Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι –ιδιαίτερα για εκλογικές αναμετρήσεις– είναι απαραίτητος –και– ο ρόλος των επικοινωνιολόγων.
(Όποιος μελέτησε προσεκτικά τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη ξέρει πως εκεί θα βρει όσα –απλώς– αντέγραψαν οι –ύστερα από αιώνες– εμφανισθέντες επικοινωνιολόγοι, διαφημιστές, δημοσιοσχεσίτες και λοιποί. Λεπτομερής η περιγραφή του πετυχημένου επιχειρήματος –«επίκληση στη λογική, στο συναίσθημα» κ.λπ.– ακόμη και για το στιλ της εμφάνισης –το «φαίνεσθαι»!)
Εν πάση περιπτώσει, πολλές εκλογές κερδήθηκαν στο παιχνίδι της επικοινωνίας, του κατάλληλου δηλαδή,πλασαρίσματος του προϊόντος–πώς λέμε... τουριστικό προϊόν; Και το ανάποδο, φυσικά: Πολλές εκλογές... χάθηκαν –και– επικοινωνιακά καισκόπιμα!
Παράδειγμα:
Άμα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εμφανίζει σαν... προσόν του υποψηφίου Στ. Μαλά το γεγονός ότι «είναι ο άνθρωπος που στρατεύτηκε στην πολιτική τις πιο δύσκολες στιγμές για την Κυβέρνηση Χριστόφια» τού προσθέτει ή τού αφαιρεί ψήφους, καθώς μας υπενθυμίζει την... εμφάνιση του Στ.Μαλά στην πολιτική;
Ήταν, λοιπόν, πέρσι τέτοια εποχή, ύστερα από την τραγωδία στο Μαρί, που ο Πρόεδρος Χριστόφιας –«στις πιο δύσκολες στιγμές του»– ματαίως αναζητούσε άτομα για... υπουργοποίηση! Μόνος του σκέφτηκε την Πραξούλα; Κάποιος από το περιβάλλον του τη θυμήθηκε; Δεν μάθαμε, αλλά –χρονογραφικά– υποθέτουμε τη συνέχεια:
— Μας λείπει... άλλος ένας, για να εμφανίζουμε την Κυβέρνηση –τουλάχιστον– σαν «συνεργασίας» –έστω με τους ΕΔΗ. Και κάποιον άλλον, Πραξούλα, έχουμε; — Τον Σταύρο Μαλά!
Ετσι –«στις πιο δύσκολες στιγμές του Δ. Χριστόφια»–στρατεύτηκε στην πολιτικήο Στ. Μαλάς! (Αν κάποιοι το ξέχασαν, τους το υπενθύμισε ο Γενικός Γραμματέας!...)


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire