ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 9 août 2012

Στο top ten των επικίνδυνων Ευρωπαίων ο Τσίπρας


Η κατάταξη έγινε από το γερμανικό περιοδικό  Spiegel
με βάση σχόλια για την κρίση
 
 
Φωτογραφία
 
Στόν κατάλογο με τους δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς, που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που καταλαμβάνει μάλιστα τη δεύτερη θέση. «Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρνηση», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. Το Der Spiegelυπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει τις αποκρατικοποιήσεις και ζητάει την ποινικοποίησή τους.

«Ο Τσίπρας βασίζει τη ρητορική του στο επιχείρημα ότι είναι αδύνατη η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και γι’ αυτό οξύνει ιδιαίτερα την αντιπολιτευτική του πρόταση», αναφέρει το περιοδικό.
Είναι η δεύτερη φορά που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο στόχαστρο του γερμανικού περιοδικού καθώς είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα προ των ελληνικών εκλογών όπου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριζόταν ως «άξεστος» και «εκβιαστής».
Στη λίστα του γερμανικού περιοδικού περιλαμβάνονται ακόμη ο Μάρκους Σέντερ, υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της».
Στη λίστα βρίσκουμε και τον Ιταλό πρώην Πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι -επειδή, αφού πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, «να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ», μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, πέραν «των λαϊκιστικών αναφορών του για το ευρώ με τα οποία θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία».
Τον κατάλογο συμπληρώνουν η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου», ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FΡΟ, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel, Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 06/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire