ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 16 septembre 2012

«Eχθρός του Μωάμεθ» έγινε o κάθε Δυτικός

 
Ανεξέλεγκτη κατάσταση με βίαια επεισόδια, νεκρούς, πρεσβείες υπό πολιορκία
«Eχθρός του Μωάμεθ» έγινε o κάθε Δυτικός



Ειρήνη Ψυχάρη 
Μόλις 14 λεπτά ενός τρέιλερ στο Διαδίκτυο από µια κακογυρισµένη ταινία, την οποία ελάχιστοι άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει ολόκληρη, ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν ένα ξέσπασµα αντιδυτικών διαδηλώσεων σε πολλά κράτη του µουσουλµανικού κόσµου. Από τη Λιβύη και την Αίγυπτο ως το Αφγανιστάν, το Κασµίρ και την Ινδονησία, χιλιάδες άνθρωποι πολιόρκησαν πρεσβείες, προξενεία και επιχειρήσεις δυτικών συµφερόντων, καίγοντας σηµαίες και σε αρκετές περιπτώσεις προκαλώντας βίαια επεισόδια που άφησαν πίσω ακόµη και νεκρούς.
Αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως αντιαµερικανικές διαδηλώσεις µε αφορµή µια αµερικανική ταινία αµφιβόλου ποιότητος και άγνωστων συντελεστών σύντοµα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ξαφνικά, κάθε Δυτικός έγινε στα µάτια των εξοργισµένων πιστών του Ισλάµ «εχθρός του Μωάµεθ».
Οι αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν με την κάκιστη υποκριτική, ούτε και τους αδέξιους διαλόγους της επίμαχης ταινίας, η οποία φέρει τον τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων»: οι δημιουργοί της παρουσιάζουν τον προφήτη Μωάμεθ ως έναν αδίστακτο γυναικά, ο οποίος παρενοχλεί σεξουαλικά παιδιά και δολοφονεί αδιακρίτως. Ορδές ισλαμιστών ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το προσβλητικό περιεχόμενο της μισαλλόδοξης ταινίας.
Στο Σουδάν, όπου σημειώθηκαν τα πιο βίαια επεισόδια, διαδηλωτές πυρπόλησαν τη γερμανική πρεσβεία, ενώ στη συνέχεια πολιόρκησαν και τη βρετανική. Στη διάρκεια μάλιστα της περασμένης εβδομάδας, στο Χαρτούμ σημειώνονταν ήδη αντιγερμανικές διαδηλώσεις με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση που απαγορεύει την περιτομή στην Κολονία. Λόγω των γεγονότων η κυβέρνηση του Βερολίνου προχώρησε στο προσωρινό κλείσιμο των πρεσβειών της σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.
Στο στόχαστρο τέθηκε και ο ίδιος ο ΟΗΕ. Στις Μαλδίβες σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «θάνατος στους εβραίους!». Ισλαμιστές μαχητές - Βεδουίνοι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων - επιτέθηκαν κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Σινά φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος!» και τραυματίζοντας τέσσερις κυανόκρανους από την Κολομβία. Και στο Ιράν πλήθος κόσμου διαδήλωσε έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα.
Στην Τρίπολη του Λιβάνου διαδηλωτές έκαψαν κατάστημα της διάσημης αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων KFC. Την περασμένη Τρίτη ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς και ακόμη τρία μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.
Αν και αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ενέργεια ήταν προσχεδιασμένη και σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια φίλιας οργάνωσης της Αλ Κάιντα, η επίθεση αρχικά εξελήφθη ως μια αυθόρμητη μαζική αντίδραση στην ταινία. Ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση απευθύνοντας έκκληση στους μουσουλμάνους να σταματήσουν να επιτίθενται σε πρεσβείες, καταδικάζοντας μεταξύ άλλων και την επίθεση στη Λιβύη.


Μυστηριώδης παραγωγός
Απατεώνας κάνει... Μίντια για τον Χριστό

Ποιανού ιδέα ήταν αυτή η ανεκδιήγητη και άκρως επικίνδυνη ταινία; Ποιος τη χρηματοδότησε με «5 εκατομμύρια δολάρια» - αν αληθεύουν οι φήμες ότι τόσο κόστισε; Στο κέντρο του μυστηρίου βρίσκεται ο υποτιθέμενος σκηνοθέτης, ο «Σαμ Μπάσιλ». Πρόκειται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, για ένα από τα πολλά ψευδώνυμα ενός αμερικανοαιγύπτιου κομπιναδόρου, του χριστιανού κόπτη Νάκουλα Μπασέλι Νάκουλα. Με ηλικία γύρω στα 55 και φανατικός πολέμιος του Ισλάμ, ο Νάκουλα ζει έξω από το Λος Αντζελες και έχει φυλακιστεί τουλάχιστον τρεις φορές για απάτες, φοροδιαφυγή και εμπόριο ναρκωτικών.
Οπως επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στο Associated Press, είναι διευθυντής της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής Media For Christ (Μίντια για τον Χριστό). Αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2011 και λέγεται ότι λίγες εβδομάδες μετά ξεκίνησε τα γυρίσματα του επίμαχου φιλμ, το οποίο, σημειωτέον, ελάχιστοι έχουν δει ολόκληρο.
Η εφημερίδα «Wall Street Journal» επικοινώνησε με έναν άνδρα ονόματι «Σαμ Μπάσιλ» που ισχυριζόταν ότι ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας. Είπε ότι είναι «ένας 52χρονος Αμερικανοϊσραηλινός που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων».
Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρχεία που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Σαμ Μπάσιλ ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε στο Ισραήλ. Μάλιστα η «Wall Street Journal» ανακάλυψε ότι ο αριθμός τηλεφώνου του «Σαμ Μπάσιλ» στο Λος Αντζελες ανήκει στον Νάκουλα Μπασέλι Νάκουλα!
Η απάτη δεν τελειώνει εδώ. Οι ηθοποιοί αποκάλυψαν ότι παραπλανήθηκαν και ότι προσελήφθησαν για να παίξουν σε μία... άλλη ταινία η οποία αρχικά ονομαζόταν «Desert Warrior» (Πολεμιστής της Ερήμου). Oπως τους είπαν, η δράση της ταινίας τοποθετούνταν 2.000 πριν, στην προϊσλαμική Αίγυπτο. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν η μισαλλοδοξία και το μοντάζ.
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire