ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 14 août 2012

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 14/08/2012



Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού, οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ιερωνυμίδη και η επέτειος της δεύτερης φάσης του τουρκικής εισβολής είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ζητά εξηγήσεις ο Κινέζος», αναφέρει ότι ο Κινέζις επενδυτής, Γιανγκ Γκι, το όνομα του οποίου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αναμένεται να έλθει στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Γιανγκ Γκι είναι ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και το θόρυβο που προκλήθηκε από τις συζητήσεις γύρω από την επένδυσή του.

Διαβάστε επίσης:
Κυπριακό:
Ετοιμάζουν βήματα προσάρτησης.
Σε μπελάδες ο διοικητής που ήθελε σεξ: Στο Πειθαρχικό για παρενόχληση γυναίκας υπαξιωματικού.
Φωτιές: Κατάμαυρο τοπίο άφησε ο πύρινος εφιάλτης.
Συγκλονιστική κατάθεση: Έθαψε υπό απειλή 22 Ε/κύπριους.
Αττίλας Β΄: Οι πληγές και ο πόνος επεκτάθηκαν.
Τραγωδία της Helios: Περιμένουν τον ήλιο να ανατείλει ξανά.
Πρώτο κουδούνι: Καθορίστηκαν τα σχολικά ραντεβού.
Τρόικα: Στοιχεία για τα κοιτάσματα.
Από τον Τιτανικό στον Ερατοσθένη: Αμερικανικό ωκεανογραφικό σκάφος ανοικτά της Πάφου.
Προεδρικές: Μεγάλο Σάββατο για ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ.
Οικονομία: Περιουσιακά στοιχεία στο σφυρί από εταιρείες.
Κοινωνία: Στα όρια πτώχευσης βρίσκονται οι δήμοι.
Κόσμος: Καίγεται η Ευρώπη σε διάφορα μέτωπα.

«3 ελικόπτερα καθηλωμένα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει ότι η Κύπρος καίγεται, αλλά τα τρία Agusta Westland της Εθνικής Φρουράς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς δασοπυρόσβεσης. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι παρ’ ότι χθες το πρωί η ΕΔΥ έριξε τον Μάριο Ιερωνυμίδη στα μαλακά, το βράδυ, μετά το Υπουργικό, η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ανακοίνωσε την πρόθεση της να ζητήσει διορισμό ερευνώντα λειτουργού για το ρόλου του Μ. Ιερωνυμίδη στην κινεζική επένδυση στη Λάρνακα. Αλλού, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Ιωνά Νικολάου με τις οποίες ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο Χριστόφια για την υπονόμευση του θεσμού του Γενικού Εισαγγελέα.

Υπό τον τίτλο «Μπάζει ακόμη νερά η ασφάλεια των πτήσεων» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της η «Σημερινή» η οποία γράφει ότι ακριβώς επτά χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της Helios, άκρως ανησυχητικές είναι οι διαπιστώσεις του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Μέσης Ανατολής-Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι έπειτα από ολοήμερες αλλά και ολονύχτια μάχη με τις φλόγες τέθηκαν χθες υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή σε περιοχές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι το Ισραήλ και η Κύπρος μελετούν μέτρα για τερματισμό των επενδύσεων στα κατεχόμενα από Ισραηλινούς επιχειρηματίες.

«Κίνδυνος αναζωπυρώσεων» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι μάχη με τις φλόγες δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της ΕΜΑΚ, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και απλοί πολίτες για κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ επιμένει σε έρευνα για την υπόθεση Ιερωνυμίδη και καλεί τα κόμματα να μην είναι επιλεκτικά στις αντιδράσεις τους για τα διάφορα ζητήματα. Γράφει, επίσης, ότι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συνέλθει κατά πάσα πιθανότητα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να εγκρίνει το νέο Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές», γράφει ότι οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο αργά χθες το απόγευμα μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό, την τελευταία από μια σειρά πυρκαγιών που ξέσπασαν την Κυπριακή και απείλησαν δύο χωριά. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, προτείνει το χημικό ευνουχισμό ως τιμωρία για τους παιδεραστές. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα ονόματα Harry και Amelia ήταν τα πιο δημοφιλή ονόματα που δόθηκαν σε μωρά που γεννήθηκαν το 2011 στην Αγγλία και την Ουαλία.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 14/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire