ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 14 août 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 14/08/2012




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βοήθα Παναγιά μας!
Η εφημερίδα γράφει ότι «προσμένοντας το θαύμα της Μεγαλόχαρης. Με τη χώρα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και τους δοκιμαζόμενους πολίτες να αναζητούν ελπίδα και προοπτική».
ΑΥΡΙΑΝΗ: Κάλεσμα ενότητας από Σαμαρά για τη δύσκολη μάχη
Η εφημερίδα τονίζει ότι «την Παρασκευή θα πάρουν στα χέρια τους το πακέτο μέτρων Βενιζέλος και Κουβέλης.Εντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από τις επαφές που θα έχει ή δεν θα έχει ο πρωθυπουργός με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, πριν από τις συναντήσεις τους με τους ξένους αξιωματούχους».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πάγκαλος σε θερινή παράκρουση
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «αποκαλεί βλάκες όλους τους Ελληνες που υιοθέτησαν το σύνθημα «φέρτε πίσω τα λεφτά μας».Απίστευτο παραλήρημα στο e-book του που το πουλάει 3,99 ευρώ».
ΕΘΝΟΣ: Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «να κλείσει η πόρτα εξόδου πριν από το 65ο έτος επιχειρεί η κυβέρνηση, βάζοντας ¨φρένο¨ στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Συζητούνται η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και η επίσπευση των αλλαγών στα όρια ηλικίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το θαύμα της Παναγίας στους Αγίους Τόπους
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι πιστοί προσέρχονται με ευλάβεια να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της βρεφοκρατούσας και την ίδια στιγμή από το κεφάλι της Θεοτόκου ξεπηδά εκτυφλωτικό φως, το οποίο κατευθύνεται προς τα πάνω».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο πακέτο προσλήψεων μέσα στον Αύγουστο
Η εφημερίδα γράφει ότι «ευκαιρίες απασχόλησης σε δήμους, ΚΕΠ μουσεία, παιδικούς σταθμούς, πανεπιστήμια και σχολεία. Συμβάσεις εργασίας από 2 έως 12 μήνες. Εντός των ημερών οι αιτήσεις για 6.083 θέσεων εποχικών».
ΕΣΤΙΑ: Η προσφορά θέσεων εργασίας
Η εφημερίδα τονίζει «όταν ο αριθμός των ανέργων έχη ξεπεράσει το 1,1 εκατομμύριο το ποσοστό ανεργίας έχη φθάσει το 23% του εργατικού δυναμικού και στους νέους έως 25 ετών στο 54,9% το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό είναι η προσφορά θέσεων εργασίας».
Η ΑΥΓΗ: Τα δίκυκλα των δολοφόνων της Ακροδεξιάς
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ακροδεξιές συμμορίες σπέρνουν, μετά τον τρόμο, και τον θάνατο σε ανυποψίαστους μετανάστες. 20χρονος Ιρακινός δολοφονήθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας. Ρατσιστικό αμόκ με θύματα μετανάστες σε Πειραιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Χαλκίδα ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εφάπαξ. Περικοπές έως 45% και για όσους έχουν υποβάλει αίτηση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η αρχή έγινε από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά οι ρυθμίσεις αναμένεται να επηρεάσουν και όσους έχουν κάνει αίτηση και βρίσκονται σε αναμονή. Ηδη εκκρεμούν 52.000 φάκελοι, ενώ εκδίδεται το βοήθημα σε όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους τον Ιούλιο του 2010 ».
Η Ελλάδα αύριο: Οι φόβοι Σαμαρά για ολοκληρωτική κατάρρευση
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο πολιτικός εκφυλισμός της κυβέρνησης απειλή για το μέλλον της χώρας. Πληθαίνουν τα σενάρια για διάλυση της Ευρωζώνης. Το τρίτο Μνημόνιο που έρχεται και οι επιταγές της Τρόικας στραγγαλίζουν την ανάπτυξη».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συνεχίζεται η ύφεση με ρυθμό 6,2%
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «συνεχίζεται η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,2%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή».
Η ΝΙΚΗ: Τι γίνονται τα λεφτά μας σε ελεγχόμενη χρεοκοπία
Η εφημερίδα γράφει ότι «πόσο ασφαλείς είναι οι τραπεζικές μας καταθέσεις. Τι θα γίνει με μισθούς, συντάξεις, δάνεια, τράπεζες και επιχειρήσεις. Οι επιπτώσεις από τυχόν νέο μεγάλο κούρεμα του χρέους ».
Ο ΛΟΓΟΣ: Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βάσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «αναμένεται άνοδος των βάσεων σε σαράντα σχολές φέτος. Ποιες σχολές επέλεξαν οι μαθητές και ¨εκτοξεύονται¨. Πόσα μόρια χρειάζονται για σχολές; Σχολές μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αυξηθούν και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν τμήματα στον τόπο καταγωγής τους ώστε η οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με εξτρά έξοδα ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οχι στο ξεπούλημα λιμανιών-ΕΛΤΑ-ΕΛΒΟ στους εκβιασμούς και τη συκοφαντία
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «αν ο λαός δεν τους εμποδίσει, κυβέρνηση και ΕΕ είναι ικανοί να εκχωρήσουν στους εφοπλιστές και στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι μόνο τα λιμάνια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα... ».
ΤΑ ΝΕΑ: Θύμα της κρίσης και η... Παναγία!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το μνημόνιο χτύπησε τον θρησκευτικό τουρισμό του Δεκαπενταύγουστου: μειωμένη ακόμη και κατά 50% εκτιμάται φέτος η εμπορική κίνηση στην Τήνο, όπως είπε στα "ΝΕΑ" ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού».


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Δημοσιεύτηκε στις 14/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire