ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 août 2012

Ινδία - Χωρίς ρεύμα 670 εκατομμύρια άνθρωποι

Χάος από μπλακ άουτ στην Ινδία

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης κατέρρευσε σε πάνω από 12 επαρχίες της αχανούς ασιατικής χώρας. Τεράστια μποτιλιαρίσματα στο Ν. Δελχί, όπου ακινητοποιήθηκαν τρένα και παρέλυσε το μετρό. Στην Καλκούτα δεκάδες νοσοκομεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Εφιαλτικές στιγμές για εκατοντάδες παγιδευμένους ανθρακωρύχους





ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν χθες στην Ινδία, καθώς ο μισός πληθυσμός, δηλαδή... 670 εκατομμύρια πολίτες, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!
Για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο, το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε πάνω από 12 επαρχίες -στη βόρεια, βορειοανατολική και ανατολική Ινδία- κατέρρευσε χθες το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα τρένα, να παραλύσουν οι συρμοί του μετρό στην πρωτεύουσα του Νέου Δελχί και να τεθούν εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες, προκαλώντας εφιαλτικά μποτιλιαρίσματα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού Powergrid Corporation of India δέχτηκε σφοδρή επίθεση από αξιωματούχους τοπικών αυτοδιοικήσεων, καθώς δεκάδες νοσοκομεία στην Καλκούτα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ εκατοντάδες ανθρακωρύχοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές παγιδευμένοι για πολλές ώρες μέσα σε ορυχείο στη δυτική Βεγγάλη.
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στους δρόμους όταν έσβησαν οι σηματοδότες και τα τρένα σταμάτησαν
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στους δρόμους όταν έσβησαν οι σηματοδότες και 
τα τρένα σταμάτησαν
Οπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ, πρόκειται για τη δεύτερη μαζική διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μέσα σε μόλις 48 ώρες και οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να δώσουν μια πειστική απάντηση για τα αίτια που την προκαλούν.
Αναφερόμενος στην κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης, ο υπουργός Ενέργειας, Σουσιλκουμάρ Σιντέ, εκτίμησε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην «υπερκατανάλωση» ρεύματος από ορισμένες αγροτικές επαρχίες.
Αγρότες
Οπως επεσήμανε, εξαιτίας των μειωμένων βροχών, πολλοί αγρότες προσφεύγουν στη χρήση ηλεκτρικών αντλιών για την άρδευση των καλλιεργειών τους, με αποτέλεσμα το δίκτυο να αγγίζει το «κόκκινο». Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Ενέργειας, από εδώ και στο εξής θα επιβάλλονται ποινές στις επαρχίες εκείνες που ξεπερνούν τα επιβεβλημένα όρια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Ωστόσο, πολλά δημοσιεύματα εγχώριων ΜΜΕ αμφισβητούν την κυβερνητική εκδοχή για την κρίση που έχει επέλθει στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που συνεχιστούν οι διακοπές ρεύματος θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη. Πράγματι, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα της κάλυψης των ενεργειακών της αναγκών, με αποτέλεσμα οι συχνές διακοπές ρεύματος να επηρεάζουν δραματικά τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων και να αποτελούν τροχοπέδη για τις επενδύσεις.
Με τους ρυθμούς ανάπτυξης να αγγίζουν το 6,5%, οι αναλυτές προειδοποιούν την κυβέρνηση πως, εάν δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροδότησης, τότε οι διακοπές ρεύματος θα πολλαπλασιαστούν στο επόμενο διάστημα.


Πηγή: Έθνος
Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire