ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 9 août 2012

Κύπρος - Ο Αναστασιάδης και τα υφυπουργεία του



Του Μάριου Χριστοδούλου
Φωτογραφία
Μια από τις προτάσεις του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο πλαίσιο του σύγχρονου κράτους, έτσι το λέμε τώρα, είναι η δημιουργία υφυπουργείων. Ο κ. Αναστασιάδης προτίθεται να μελετήσει το θέμα με τους συμβούλους του για να ξεπεραστούν τα όποια συνταγματικά κωλύματα προκύπτουν. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συγκεγκριμένα προτείνει τη δημιουργία κάποιων υφυπουργείων με στόχο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, την προώθηση πρωτοποριακών και καινοτόμων πολιτικών. Αυτή είναι η μία άποψη, του κ. Αναστασιάδη. Θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στο κυπριακό κράτος με την άλλοτε ανθούσα οικονομία, όχι όμως στο σημερινό.
Υπάρχει και η άλλη άποψη. Με την προώθηση και πάλι στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά κομματικών στελεχών και συνεργατών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, με τη δημιουργία επιπρόσθετων θέσεων αξιωματούχων, στο κυβερνητικό σχήμα. Με απλά λόγια, βόλεμα όσο το δυνατόν περισσότερων δικών τους ανθρώπων, που, όπως φαίνεται, δεν χωράνε στη σημερινή σύνθεση της Κυβέρνησης.
Σε μία δύσκολη περίοδο μάλιστα για την οικονομία του τόπου όπου οι ακριβές πλέον και δυσβάστακτες... καινοτόμες πολιτικές δεν χωράνε. Ο ίδιος τις προάλλες μίλησε για σπάταλο κράτος. Φαίνεται πως όσο πλησιάζει... ο χρόνος, ξεχνά και τι λέει. Καινοτομία υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήταν η ανάληψη υπουργείων από τους εκάστοτε βουλευτές, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση αρκετών χιλιάδων ευρώ. Και όχι, το άνοιγμα... κάτω από φτηνά προσχήματα, σε ένα ακόμη πιο σπάταλο κράτος.
Εκτός και αν ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για εθελοντές υφυπουργούς ή έχει βρει την κότα με τα χρυσά αβγά και με την ενδεχόμενη εκλογή του, αξιοποιώντας την αρχίσει να γεννάει ευρωπουλάκια. Τότε το πράγμα αλλάζει...
marios.christodoulou@phileleftheros.com 
 
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 08/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire