ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 13 août 2012

Κύπρος - Βρε, μα του δίναμε και μισθό του Κινέζου;

 
 Άριστος Μιχαηλίδης
 
>>Ε, αυτό είναι πράγματι για γέλια. Ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιανγκ Γκι, ο φίλος του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Χριστόφια, που ήρθε στην Κύπρο να φέρει 600-700 εκατομμύρια να μας μοιράσει, παίρνει μισθό από την Κύπρο €1000 το μήνα για να προωθεί κυπριακές επενδύσεις στην Κίνα.
>>Θα μας τρελάνουν οι αθεόφοβοι. Δηλαδή, αυτός με τα τόσα πολλά εκατομμύρια, που τον παρακαλούσαν άλλες χώρες να πάει να τα επενδύσει, αλλά ήρθε στην Κύπρο μετά από επίπονες προσπάθειες του διευθυντή του προεδρικού γραφείου με την ήσυχη συνείδηση, Μάριου Ιερωνυμίδη, είναι έμμισθος υπάλληλος ή συνεργάτης του κυπριακού οργανισμού επενδύσεων;

>>Το λέμε και δεν το πιστεύουμε. Και το πιο ωραίο: Απευθύνθηκε, λέει, ο CΙΡΑ στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα για να του βρει έναν άνθρωπο για «προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στην αγορά της Κίνας» και του βρήκε τον κ. Γιανγκ Γκι. Η πρεσβεία. Μα, τότε πρέσβης στην Κίνα, αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο Μάριος Ιερωνυμίδης.
>>Ε, πρέπει να ήταν πολύ φίλοι. Όχι μόνο τον προώθησε για να κάνει επενδύσεις στην Κύπρο, αλλά τον προώθησε να παίρνει κι ένα μικρό συμβολικό μισθό από την Κύπρο. Εκτός αυτού, η σύζυγος του κ. Ιερωνυμίδη έχει εταιρεία με τον Κινέζο, παραιτήθηκε από τη μια, για να μην υπάρχει διαπλοκή κι έκαναν άλλη, παρόμοια.
>>Μάλλον, το ότι πήγαινε μαζί του και στις διαπραγματεύσεις για την επένδυση του αεροδρομίου είναι το τελευταίο. Εδώ προέχουν άλλα. Για τους υπόλοιπους ασφαλώς, όχι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν έχει καμιά ανησυχία για όσα συμβαίνουν γύρω από το γραφείο του.
>>Κι αν κρίνουμε κι από την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, που δεν είπε λέξη επί τρεις μέρες για την υπόθεση και μίλησε μόνο για να απαντήσει στον Αβέρωφ Νεοφύτου, που τους είπε «απατημένους συζύγους», μάλλον γι΄ αυτή την κατάσταση φταίει η Κυβέρνηση Κληρίδη, που είχε συρτάρια γεμάτα σκάνδαλα.
>>Αν κρίνουμε δε και από αυτό που έγραψε το εκφραστικό όργανο της Κυβέρνησης, ότι υπάρχουν «αλλότρια κίνητρα πίσω από τις αποκαλύψεις», ε, μάλλον είναι όλοι που έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους κι εμείς περιμένουμε μάταια να βρεθεί κάποιος ν΄ ανησυχήσει, μπας και δούμε άσπρη μέρα.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύητκε στις 12/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire