ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

Κύπρος - Ο Κινέζος και το προεδρικό γραφείο



Του Άριστου Μιχαηλίδη
Φωτογραφία
Μα τι γίνεται επιτέλους στο Προεδρικό του απλού ανθρώπου και της δίκαιης κοινωνίας; Χάσαμε το λογαριασμό. Ο ένας, διευθυντής του γραφείου του Προέδρου (Βάσος Γεωργίου) καρατομήθηκε όταν κυκλοφόρησαν τα email με τα ρουσφέτια για τις μεταθέσεις στο στρατό. Ο άλλος, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου (Λεωνίδας Παντελίδης) ήταν σε όλες τις συσκέψεις για τα φονικά κοντέινερ κι έφυγε αίφνης για τα ξένα. Ο άλλος, που επίσης υπαγόταν απευθείας στον Πρόεδρο, υπεύθυνος για την προεδρία της ΕΕ (Ανδρέας Μολέσκης) μοίραζε διορισμούς και συμβόλαια και πήρε σύνταξη να ησυχάσει. Ο άλλος, ο άγνωστος, έστειλε στις εφημερίδες τις σημειώσεις για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, για να δει όλος ο κόσμος ποιοι ήταν οι συνεργάσιμοι και ποιοι ήταν οι ΚΟΒ. Τώρα, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου (Μάριος Ιερωνυμίδης) εμπλέκεται σε μιαν από τις μεγαλύτερες επενδύσεις με Κινέζο επιχειρηματία.
Τον ακούγαμε χτες, που βγήκε στα ραδιόφωνα να αποδείξει την αθωότητα του, να δηλώνει με θάρρος ότι δεν είχε σχέση με τις διαπραγματεύσεις (παρότι η σύζυγος του ήταν διευθύντρια της εταιρείας με τον Κινέζο) κι ότι μόνο δυο φορές ήταν ο ίδιος στις επαφές. Την πρώτη όταν πήγε να μεταφέρει τον Κινέζο στις συνομιλίες με την ΗΕRΜΕS, αλλά δεν τον άφηναν να φύγει και τελικά έκατσε στις διαπραγματεύσεις τέσσερις ολόκληρες ώρες. Την άλλη φορά όταν ήρθε ο φίλος του ο Κινέζος για πρώτη φορά, επειδή δεν ήξερε κανέναν (και άφηνε να νοηθεί ότι επειδή δεν ήξερε και το δρόμο!) τον συνόδευσε μέχρι το υπουργείο Συγκοινωνιών όπου θα συναντούσε τον υπουργό και μάλλον, δεν τον άφηναν να φύγει ούτε απ΄ εκεί. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι επαφές του, έλεγε αποφασιστικά. Αλλά, σήμερα αποκαλύπτουμε κι άλλο έγγραφο, που λέει ότι όταν ο Κινέζος ΥangQi και ο εκπρόσωπος του Σάββας Πογιατζής συναντήθηκαν με την Επιτροπή που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του κράτους, για να δώσουν κάποιες απαντήσεις στην Επιτροπή, «συνοδεύονταν και από τον διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μάριο Ιερωνυμίδη». Τι δουλειά είχε λοιπόν ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου να πηγαίνει στις διαπραγματεύσεις με τέτοιο βαρύ τίτλο στους ώμους του; Αν δεν εκπροσωπούσε το γραφείο του Προέδρου, γιατί δεν γράφει η έκθεση: στη συνάντηση ήταν και ο φίλος του κ. Γιανγκ Γκι;
Πάντως, ο κ. Πογιατζής, προφανώς θα ήξερε το δρόμο και θα μπορούσε να μεταφέρει τον κ. Γιανγκ Γκι, δεν χρειαζόταν ο κ. Ιερωνυμίδης για τη μεταφορά. Αν ήθελε να φιλοξενήσει τον Κινέζο, αφού ήταν παλιοί φίλοι, ας ρωτούσε τον Δημήτρη Ηλιάδη από πού πάνε στο «Αιγαίο», να δει κι ο Κινέζος την ταβέρνα του Πτωχόπουλου με την ελληνική σημαία, να φάει και καμιά ραβιόλα της προκοπής μετά τις σκληρές διαπραγματεύσεις.
Το ότι λοιπόν υπάρχει κάτι πολύ σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και ειδικά στο ανάκτορο του βασιλείου, είναι ολοφάνερο. Τουλάχιστον ας μην μας γελοιοποιούν κι από πάνω με ανόητες δικαιολογίες.
aristosm@phileleftheros.com 
 
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire