ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

Ιταλία - «Πιέσεις» δέχεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το κόμμα του για να ηγηθεί της επόμενης εκλογικής κούρσας

O Μπερλουσκόνι συνεχίζει να μη δίνει ξεκάθαρη απάντηση για τα πολιτικά σχέδιά του

O Μπερλουσκόνι συνεχίζει να μη δίνει ξεκάθαρη απάντηση για τα πολιτικά σχέδιά του
 

«Πιέσεις» δέχεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το κόμμα του για να ηγηθεί της επόμενης εκλογικής κούρσας. Τα σενάρια επιστροφής του Καβαλιέρε στο πολιτικό προσκήνιο φούντωσαν εκ νέου χθες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος επιβεβαίωσε πως «όλα τα στελέχη του κόμματος πιέζουν τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα διότι είναι ο ισχυρότερος όλων».

Παρά το γεγονός ότι ο Αλφάνο έλαβε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος από τον ίδιο τον Καβαλιέρε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η παράταξη θα συγκέντρωσε 30% είτε βρισκόταν στο τιμόνι της ο πρώην πρωθυπουργός, είτε ηγούνταν της κούρσας ο Αλφάνο. Πάντως, ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να μη δίνει ξεκάθαρη απάντηση για τα σχέδιά του παρατείνοντας την... αγωνία των ιταλικών ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους το ενδεχόμενο επιστροφής του Καβαλιέρε ως «κακό ανέκδοτο».
Εν τω μεταξύ, τέλος φαίνεται πως έλαβε η κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στο Pdl και στην τεχνοκρατική κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Μάριο Μόντι στη «Wall Street Journal». Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Pdl, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση που πρωθυπουργός είχε παραμείνει ο Μπερλουσκόνι, το spread της Ιταλίας θα βρισκόταν στις 1.200 μονάδες και η Ρώμη θα «φιλοξενούσε» την τρόικα. Οπως έγινε γνωστό, το Pdl θεωρεί το επεισόδιο «λήξαν» μετά τη συγνώμη του Μάριο Μόντι.


Πηγή: Έθνος
Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire