ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

ΗΠΑ - Βασιλιάς της γκάφας ο Ρόμνεϊ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια όταν, αναφερόμενος στο μακελειό στον ναό των σιχ, είπε πως «αυτός ο λαός, οι σεΐχηδες, είναι ένας από τους πιο ειρηνικούς». Λίγο αργότερα θέλησε να αστειευτεί με την οικονομική κατάσταση της Καλιφόρνια, προκαλώντας την οργή του κυβερνήτη της.



ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι οι... γκάφες του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση για ακόμη μια φορά μπερδεύοντας τους σιχ με τους σεΐχηδες και προσβάλλοντας με «χιουμοριστική» διάθεση την Καλιφόρνια!
Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, παρά την απαισιοδοξία των Αμερικανών έναντι της πορείας της εθνικής οικονομίας, συνεχίζει να διευρύνεται το προβάδισμα του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, ο τελευταίος δείχνει σημάδια... εξάντλησης διαπράττοντας το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ετσι, μετά την ευρωπαϊκή του περιοδεία που θα μείνει στην Ιστορία για τις οργισμένες αντιδράσεις που προκαλούσε ο Ρόμνεϊ σε κάθε του σταθμό, ο επίδοξος διάδοχος του Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τα πυρά του ενόπλου στον ναό των σιχ στο Ουισκόνσιν την περασμένη Κυριακή.
Μόνο που, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στην πολιτεία Αϊοβα, ο Ρόμνεϊ προκάλεσε τα σαρκαστικά σχόλια των ΜΜΕ όταν υποστήριξε πως «αυτός ο λαός, οι σεΐχηδες, είναι ένας από τους πιο ειρηνικούς που μπορεί να φανταστεί κανείς».
Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος θέλησε να... αστειευτεί με την οικονομική κατάσταση της Καλιφόρνια προκαλώντας την οργή του κυβερνήτη της.
Αναφερόμενος στην οικονομία της χώρας, ο Ρόμνεϊ υποσχέθηκε πως σε περίπτωση που εκλεγεί, «δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι ΗΠΑ ούτε Ισπανία, ούτε Ελλάδα αλλά ούτε και... Καλιφόρνια». Αμέσως μετά διευκρίνισε πως «το τελευταίο το είπε για πλάκα», ωστόσο η δυτική πολιτεία δεν φαίνεται πως εκτίμησε το χιούμορ του.
Μπορεί η Καλιφόρνια να θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών στο οποίο έχει κυριαρχήσει η σπατάλη και η κακοδιαχείριση, ωστόσο, όπως έσπευσαν να υπενθυμίσουν στον Ρόμνεϊ πολλά ΜΜΕ, η οικονομική κατάσταση της πολιτείας έφτασε στο «κόκκινο» επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.



Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire