ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 août 2012

Κύπρος - Ξέρετε τα ονόματα των μελών της Τρόικα;



Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
ΞΕΡΕΙ κανείς το όνομα ή από πού κρατάει η σκούφια οποιουδήποτε από τα μέλη της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Αυτών των νεαρών με τα κοστούμια και τις τύπου πράκτορ 007 τσάντες που μπαινοβγαίνουν στο Υπουργείο Οικονομικών δείχνοντας ταυτότητα; Αμφίβολο. Εκτός από το όνομα της κοπέλας της παρέας, Ντέλια Βελκουλέσκο, ετών 37, από τη Ρουμανία. Τη γνωρίζουμε όχι γιατί είναι, για οποιονδήποτε λόγο, διάσημη. Μια απλή υπάλληλος είναι. Δεν είναι καν η επικεφαλής της ομάδας. Κι ούτε ωραία είναι.
Μια συνηθισμένη κοπέλα που αν περπατούσε στο δρόμο δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση. Κανείς δεν θα της έριχνε ένα βλέμμα περισσότερο. Όμως πριν ακόμα πατήσει το πόδι της στην Κύπρο, την κάναμε πρωταγωνίστρια της καθημερινότητάς μας. Και κάθε φορά που θα την αναφέρουμε δεν παραλείπουμε να προσθέσουμε δίπλα από το όνομά της και ένα επίθετο:
Όμορφη, ωραία, γλυκιά. Σε τηλεοπτικό πάνελ μάλιστα, δημοσιογράφος και πολιτικοί, ανάμεσα στην τρύπα της οικονομίας και την κατάργηση της ΑΤΑ, χώρεσαν και ένα απείρου κάλλος διάλογο για την εξωτερική εμφάνιση της υπαλλήλου του ΔΝΤ. Όταν δε διέρρευσε πως η υπουργός Εργασίας της τα είπε ένα χεράκι για τα χάλια της χώρας της και τους συμπατριώτες της που καταφεύγουν στην Κύπρο για δουλειά, οι πάντες ταυτιστήκαμε με την υπουργό μας, αν και η Ντέλια Βελκουλέσκο μέλος του ΔΝΤ είναι και όχι της ρουμανικής κυβέρνησης και ουδεμία, μάλλον, ευθύνη έχει για την κατάσταση στη χώρα της. Κι όταν θα μας επιβληθεί το μνημόνιο, η ωραία Ντέλια θα μεταμορφωθεί σε μέγαιρα, πιθανόν να ανακαλύψουμε πως είναι μακρινή συγγενής του δράκουλα των Καρπαθίων.
Είναι όντως βαριά η ατμόσφαιρα και δύσκολο να σκέφτεται κανείς τι μας αναμένει και ίσως να είναι θεραπευτικό να βρίσκουμε κάποιους τρόπους να χαλαρώνουμε. Δεν είναι τυχαίο όμως που δεν ασχολούμαστε με το βιογραφικό οποιουδήποτε άλλου εκπροσώπου του ΔΝΤ, αλλά με τη γυναίκα της ομάδας. Όσο κι αν προχωρήσαμε, ακόμα δεν μπορούμε να δούμε ότι μια γυναίκα απλώς κάνει τη δουλειά της, όπως οι άντρες συνάδελφοί της. Το φύλο ή η εξωτερική της εμφάνιση δεν έχουν να κάνουν τίποτα με το θέμα.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire