ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

Κύπρος - Τη συμπάθειά μας στον πρόεδρο. Πάλι σαν τον απατημένο σύζυγο τελευταίος το έμαθε...



Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
Πάλι του τη φέρανε οι συνεργάτες του. Πάλι έκαναν τα δικά τους, κάτω από τη μύτη του, χωρίς ο ίδιος να πάρει χαμπάρι. , πριν γίνει βούκινο σ’ όλη τη γειτονιά και φτάσουν τα νέα μέχρι και την Κίνα. Εν τέλει, οι συνωμότες τους οποίους ο πρόεδρος καταγγέλλει κάθε φορά που θα βρεθεί στο εξωτερικό, όπου νιώθει πιο φιλικό το περιβάλλον, μάλλον δεν είναι η Αγία Τριάδα και οι λοιποί προφήτες, αλλά συνεργάτες του. Άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύτηκε.
Είπανε στον πρόεδρο, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την Κίνα να επενδύσει στην Κύπρο. Ο Μάο πέθανε, ο κομμουνισμός δεν είναι της μόδας, οι Κινέζοι πλούτισαν και θέλουν να αγοράζουν επαύλεις στην Πάφο, θέλουν να ενοικιάσουν το αεροδρόμιο στη Λάρνακα, να φέρουν εκατομμύρια στον τόπο, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας…
Πού να ξέρει ο άνθρωπος ποιοι είναι οι διευθυντές των εταιρειών που θέλουν να επενδύσουν, ειδικά όταν τους προτείνουν στενοί του συνεργάτες και τον διαβεβαιώνουν πως είναι μεγάλη ευκαιρία. Χάσαμε τους εμίρηδες του Κατάρ, από τον κύριο Τriple Five πάει να μας μείνει μόνο το φιλί, ας μη χάσουμε και τους Κινέζους. Δίνει λοιπόν τη συγκατάθεσή του, αφού τον διαβεβαιώνουν πως όλα είναι καθαρά σαν κρύσταλλο (τόσο καθαρά όσο και επί καιρώ Πιττοκοπίτη). Εξάλλου, αν ήτανε να πηγαίνει ο πρόεδρος στον έφορο Εταιρειών να κάνει έρευνες στους φακέλους κάθε εταιρείας, οι υπόλοιποι τι θα κάνουν; Ο πρόεδρος ούτε πυροτεχνουργός είναι να ξέρει από εκρηκτικά ούτε οικονομολόγος να ξέρει πως αν κερδίσεις χίλια, δεν μπορείς να ξοδεύεις δυο χιλιάδες και πως οι δανειστές δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε καπετάνιος να ξέρει πότε βυθίζεται το καράβι, ούτε οδοντίατρος να ξέρει τι πρόβλημα έχει η σιαγόνα του βοηθού γενικού εισαγγελέα ούτε και φυσικά μπορεί να γνωρίζει τους μετόχους κάθε εταιρείας.
Οι ειδικοί γύρω του τα ξέρουν όλα αυτά αλλά δεν τον ενημερώνουν γιατί πιστεύουν πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό αν η γυναίκα του Καίσαρα κάνει μπίζνες.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire