ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 3 août 2012

Κύπρος - Προς …Υπανάπτυκτους (!)



Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΟΤΙ που –την περασμένη Κυριακή– αναρωτιόμασταν τι ν’ απέγινε η –πριν ένα χρόνο, ακριβώς– εμφανισθείσα «Κίνηση Πολιτισμού» που κινητοποιήθηκε για «να προστατεύσει (μετά του ΡΙΚ και των… Μικρούτσικων) τους θεσμούς από τους σύγχρονους πειρατές των συνειδήσεων και τους νοσταλγούς πολιτειακής ανωμαλίας», και –πριν παρέλθει 24ωρο– ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ως το συνηθίζει όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, ανέλαβε –αυτοπροσώπως–την… προστασία του πολιτικού πολιτισμού! Αφού επανέλαβε τη γνωστή του σύγχυση που δεν του επιτρέπει ν’ αντιληφθεί ότι Διζωνική και Διχοτόμηση είναισυνώνυμα και όχιαντώνυμα, αφού απέδωσε την –και– οικονομική χρεοκοπία στον Ορφανίδη, τον Αβέρωφ, τον Νικόλα, τη… συστημική κρίση κ.λπ., αφού… ξέχασε –πάλιν– ότι την Τρόικα ο ίδιος την κάλεσε στην Κύπρο, ανέλαβε να… εξηγήσει –και– στην Παροικία του Λονδίνου όσα μηρυκάζει στις κομματικές του συνάξεις:
«Στην Κύπρο δεν είναι αντιπολίτευση αυτό που έχουμε. Η αντιπολίτευση στα πλαίσια της δημοκρατίας είναι απόλυτα αναγκαία. Η καταστροφολογία όμως και το να εκπέμπεις μίσος στους πολιτικούς σου αντιπάλους χαρακτηρίζουν χώρες και λαούς με υποανάπτυκτη πολιτική κουλτούρα»!
Μάλιστα!
Ο Δ. Χριστόφιας, ο πρωταγωνιστής της καταστροφικής λαίλαπας που παρακολουθούμε για πέμπτο χρόνο, ο κήρυκας της μισαλλοδοξίας που θεωρεί «λαό» μόνον τον κομματικό του περίγυρο, που κατηύθυνε ύβρεις πρωτοφανείς σε όσους διαφωνούν μαζί του –«πραξικοπηματίες, σοβινιστές, διχοτόμοι» κ.ά.π.– που στοχοποίησε άχρι εξοντώσεωςόσους του άσκησαν κριτική, που… δύσκολο ν’ αντιληφθεί ότι έχει την πρώτη και κύρια –πολιτική, θεσμική και προσωπική– ευθύνη –και– γιατην… υποανάπτυκτη πολιτική κουλτούρα! 
 
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 02/08/2012 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire