ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 21 septembre 2012

Ελλάδα - Ο αστρολόγος, οι μασόνοι και το σφουγγαρόπανο


ΒΗΜΑτοδότης 

«Εδώ είναι Βουλή» υπενθύμισε στους φωνασκούντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο προεδρεύων κ. Λ. Γρηγοράκος (ΠαΣοΚ), όταν οι τελευταίοι με πρωταγωνιστές τους κκ. Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Γερμενή (γνωστός και ως «Καιάδας»), άρχισαν να κτυπούν με ορμή τα έδρανα, να φωνάζουν και να εξυβρίζουν τον βουλευτή της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδη, που είπε το αυτονόητο: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν τις ελληνικές σημαίες σε συμπλοκές τους με τους Πακιστανούς.


***
«Κάνετε το ιερό μας σύμβουλο σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο», τους είπε. Τι είχε συμβεί ακριβώς; Ο νεοδημοκράτης βουλευτής παρουσίασε εικόνες με χρυσαυγίτες που κρατούσαν ρόπαλα, κοντάρια και καδρόνια που είχαν πάνω τους τις ελληνικές σημαίες (και σημαίες της Χρυσής Αυγής) και τα χρησιμοποιούσαν σε συμπλοκές (σε «ξυλίκια») όπως ονομάζουν το ξύλο που πέφτει από τα «τάγματα εφόδου».

***
Ορισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν έμειναν μόνον στο να κτυπούν τα έδρανα της Βουλής, αλλά εξύβριζαν τον κ. Κυριαζίδη, λέγοντάς του ότι είναι «μασόνος και γελοίος». 'Ενας μάλιστα χρυσαυγίτης βουλευτής ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, τους είπε «κάποιοι συνάδελφοι την έκαναν κωλόπανο την ελληνική σημαία».

****
Έτσι, μετά τον κ. Ν. Δένδια (στη φωτογραφία αριστερά) και ο κ. Κυριαζίδης χαρακτηρίσθηκε ως μασόνος από τους χρυσαυγίτες, που βρήκαν αυτόν τον χαρακτηρισμό ως εύκολη εξύβριση εναντίον όποιου πολιτικού βρίσκεται απέναντί τους.

***
Ο «Αρχηγός», όμως ασχολείται τελευταίως με άλλα θέματα. Συγκαλεί σήμερα κοινοβουλευτική ομάδα για να μιλήσει, όπως προαναγγέλλει στους βουλευτές του εθνικιστικού «Συνδέσμου». Επιμένει ωστόσο να αποφεύγει τις περιοδείες. Τι συμβαίνει; Τι φοβάται; Όχι μόνον επειδή βαριέται, όπως ειπώθηκε. Ίσως επειδή, λένε όσοι τον γνωρίζουν, επειδή υπάρχει ο... ανάδρομος Ερμής. Γιατί ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος ασχολείται συστηματικά με την... αστρολογία, διαβάζει συχνά αστρολογικά περιοδικά, κάνει προβλέψεις, καμία φορά οργανώνει δράσεις ανάλογα με τις... συμμετρίες των άστρων και γνωρίζει ακόμα (και αυτό το βεβαιώνουν παλαιοί συνεργάτες του) και την σκανδιναβική αστρολογία των Ρούνων!

***
Και μέσα στον πανζουρλισμό που έγινε στη Βουλή για την ελληνική σημαία, την οποία, κατά τους βουλευτές της ΝΔ, την εξευτελίζουν οι χρυσαυγίτες, υπήρξαν δύο σημαντικές παρεμβάσεις. Πρώτον του κ. Αδ. Γεωργιάδη, που παρουσίασε άρθρο του κ. Ηλ. Κασιδιάρη με τίτλο «Ο Χίτλερ πέρα από την ιστορία», σημειώνοντας μάλιστα, ότι ο αποκαλούμενος και Νο2 της Χρυσής Αυγής «στενοχωριόταν γιατί ο Αδόλφος Χίτλερ έχασε τον Β΄ παγκόσμιο Πόλεμο».
***

Δεύτερη παρέμβαση από τον κ. Γ. Νταλάρα (στη φωτογραφία αριστερά). Ο γνωστός τραγουδιστής, σε συνέντευξή του, κάλεσε τους Έλληνες σε ανάσχεση της Χρυσής Αυγής: «Δεν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα οδηγήσουν τον τόπο στη Δημοκρατία», είπε.

***
Να συνεχιστεί ή όχι η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα; Αυτό το ερώτημα απασχολεί, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο ετοιμάζει, όπως μαθαίνω, ριζοσπαστικό νόμο για να διατηρηθεί, έστω και μειωμένη, η κρατική επιχορήγηση, αλλά και να ενισχυθεί, κατά τους κυβερνώντες, η διαφάνεια.

***
Την πρόταση για το πολιτικό χρήμα κάνει ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευ. Στυλιανίδης, και στηρίζεται στο παλαιό πολιτικό δόγμα «δώσε λεφτά και γλίτωσε φόρους». Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος θέλει μπορεί να χρηματοδοτεί τα πολιτικά κόμματα με οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί. Το ποσό αυτό θα λογίζεται στη συνέχεια ως αφορολόγητο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, αυτός που θα έχει τη διάθεση, το πάθος και τη δύναμη να χρηματοδοτήσει ένα κόμμα, τότε τον συμφέρει να το δηλώσει στη εφορία (όπως συμφέρει και στο κόμμα), αφού το ποσό αυτό θα εκπίπτει από τη φορολογική του δήλωση.


***
Πέραν της ρύθμισης για την κρατική επιχορήγηση έρχεται ένα νέο νομοθέτημα που έχει να κάνει με το πολιτικό χρήμα. Ποιο είναι αυτό; Ο Κώδικας Δεοντολογίας των πολιτικών, η συγγραφή του οποίου βρίσκεται, όπως μου είπαν στα σκαριά. Τι συγγραφή όμως; Κώδικας Δεοντολογίας υπουργών είχε συνταχθεί και παλαιότερα επί κυβερνήσεως του κ. Γ. Παπανδρέου. Συγγραφείς του ήταν οι κκ. Χ. Παμπούκης και Θ. Πάγκαλος, και εγκρίθηκε μάλιστα και από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε μία από τις τότε ατέρμονες συνεδριάσεις του.

***

Μόνον που από τότε κανείς δεν μίλησε για τον Κώδικα αυτό, εκτός εάν είχε εφαρμοστεί σιωπηρά. Εκείνο που ξέρω είναι ότι με τον νέο Κώδικα, θα ρυθμίζονται και τα... δώρα που λαμβάνουν οι υπουργοί και γενικά οι πολιτικοί. Δεν έχει ακόμα καθορισθεί μέχρι ποίου ποσού οι υπουργοί θα δικαιούνται νομίμως να κρατούν για τον εαυτό τους τα δώρα (και τι είδους δώρα), αλλά είναι θέμα ημερών να ρυθμιστεί το ποσό.

***
Ήρθε η ώρα των πολιτικών που ελέγχονται για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό τους. Πέραν της περίφημης λίστας των νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών (που είχε αποκαλύψει, πριν από δύο μήνες «Το Βήμα») και για τους οποίους ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων κ. Αθ. Νάκος (στη φωτογραφία αριστερά) συγκαλεί την προσεχή Τετάρτη την Επιτροπή για να συζητήσει το θέμα. Παράλληλα ζήτησε από τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα ονόματα.

***
Εκείνο που έμαθα είναι ότι έχουν «ωριμάσει» από τις έρευνες τουλάχιστον δύο υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς και αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες, οι φάκελοί τους να αποσταλούν στη Βουλή για τα περαιτέρω. Άλλωστε ο κ. Ι. Στουρνάρας επιβεβαίωσε εγγράφως στη Βουλή ότι στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται κατάλογος 32 βουλευτών που ελέγχονται για τον πλουτισμό τους.

***
Ανέφερα τον κ. Στουρνάρα και δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις αποδοκιμασίες που άκουσε ο άνθρωπος την Τετάρτη το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Θέλησε να πάει με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου έως το υπουργείο Οικονομικών και στην οδό Νίκης ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, που άρχισαν εν χορώ να τον αποδοκιμάζουν.

***
Σας ενημερώνω ότι ο κ. Α. Λοβέρδος πρόκειται σε λίγες ημέρες να βρεθεί στην Κύπρο και ανάμεσα στις άλλες επαφές που θα έχει στη Μεγαλόνησο, θα επισκεφθεί και τον ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο «Ανόρθωση»! Μετά το βιβλίο που έγραψε «Θέσεις για τη νέα ελληνική Ανόρθωση», θεώρησε υποχρεώσή του να επισκεφθεί την κυπριακή ομάδα «Ανόρθωση», η οποία να σημειώσω ότι ιδρύθηκε το 1911, είχε έδρα την κατεχόμενη Αμμόχωστο και το 1958 οι Βρετανοί ανατίναξαν το κτίριο όπου στεγαζόταν γιατί πίστευαν ότι υπήρχαν σ΄ αυτό όπλα του απελευθερωτικού αγώνα.

***
Ο κ. Λοβέρδος ωστόσο έχει στα χέρια του μία έκθεση φωτιά που αφορά το ασφαλιστικό ζήτημα. Τι αναφέρει αυτή η έκθεση; Ότι από το 2001 από τις προσπάθειες που έκανε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης  για το ασφαλιστικό έως το 2010 που έγινε αναμόρφωση του ασφαλιστικού, χάθηκαν 140 δισ. ευρώ. Με δυο λόγια εάν εφαρμοζόταν από το 2011 το ασφαλιστικό του κ. Γιαννίτση, θα είχαμε εξοικονομήσει σχεδόν το μισό δημόσιο χρέος.

 
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire