ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 8 septembre 2012

Γαλλία - Μυστηριώδες έγκλημα με θύματα βρετανούς τουρίστες

Η αστυνομία αναγνώρισε τον πατέρα της βρετανικής οικογένειας τουριστών που έπεσε θύμα των πυρών αγνώστων στην ανατολική Γαλλία. Πρόκειται για τον Σάαντ αλ Χίλι, ο οποίος διέμενε με την οικογένειά του στα προάστια του Λονδίνου. O Aλ Χίλι και δύο γυναίκες, που πιστεύεται ότι ήταν η σύζυγος και η μητέρα του, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητό τους, ενώ έξω από αυτό ήταν νεκρός ένας ακόμα άντρας ο οποίος διαπιστώθηκε πως ήταν διερχόμενος ποδηλάτης.




Της επίθεσης επέζησε η τετράχρονη κόρη του ζεύγους, η οποία βρέθηκε ζωντανή μέσα στο αυτοκίνητο, κρυμμένη κάτω από τη σορό της μητέρας της, ενώ η οκτάχρονη αδελφή της βρέθηκε βαριά τραυματισμένη δίπλα στο όχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κώμα.


Το τετράχρονο κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό, παγωμένο και σε κατάσταση σοκ οκτώ ολόκληρες ώρες έπειτα από το θάνατο των γονιών του! Η αστυνομία εξήγησε ότι η καθυστέρηση στον εντοπισμό της μικρήςοφείλεται στο γεγονός ότι παρέμενε ακίνητη, κάτω από το κάθισμά της και κρυμμένη στα πόδια της μητέρας της που ήταν ακόμα ζεστά, με συνέπεια να μην γίνει αντιληπτή όταν «σαρώθηκε» από αέρος το όχημα με ανιχνευτή θερμότητας.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί δεν είχαν ανοίξει τις πόρτες του οχήματος για να ελέγξουν το εσωτερικό του, φοβούμενοι μην αλλοιώσουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Το αυτοκίνητο ερευνήθηκε όταν έφτασαν οι άντρες της Σήμανσης.

Γύρω από το αυτοκίνητο βρέθηκαν 15 κάλυκες από αυτόματο όπλο, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε νεκρός ένας ποδηλάτης που ταυτοποιήθηκε ως ο γάλλος υπήκοος, πατέρας τριών μικρών παιδιών, Σιλβέν Μολιέ. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Μολιέ δολοφονήθηκε επειδή είδε την εκτέλεση της οικογένειας.

Τα θύματα εντόπισε μέσα στο αυτοκίνητο, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης της δασικής περιοχής της κοινότητας Σεβαλίν, ένας Βρετανός που πέρασε από την περιοχή με το ποδήλατό του. Ο αλ Χίλι κειτόταν νεκρός στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ενώ οι δύο γυναίκες στο πίσω κάθισμα.

Σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο Ερίκ Μαγιώ, ο βρετανός ποδηλάτης είπε στους αστυνομικούς ότι νωρίτερα τον είχε προσπεράσει ο γάλλος ποδηλάτης που βρέθηκε νεκρός, ενώ όταν έφτασε στον τόπο του εγκλήματος είδε το οκτάχρονο κοριτσάκι να πλησιάζει παραπατώντας προς το μέρος του, πριν σωριαστεί κάτω.

Ο 50χρονος Σάαντ αλ Χίλι είχε γεννηθεί στη Βαγδάτη και διέμενε μαζί με την οικογένειά του στα νότια προάστια του Λονδίνου, στο Κλέιγκεϊτ στην περιοχή του Σάρεϊ.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι τα τρία από τα τέσσερα θύματα είχαν δεχθεί σφαίρες στο κεφάλι, ενώ το οκτάχρονο κοριτσάκι έχει χτυπηθεί βίαια στο κεφάλι.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκαλεί πολλά ερωτηματικά, μεταξύ των οποίων τα κίνητρά του. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει εάν το διέπραξε ένας ή περισσότεροι δράστες, αλλά τα έως τώρα στοιχεία συγκλίνουν πως επρόκειτο για επαγγελματικό χτύπημα, αφού ο δράστης φρόντισε να απαλλαγεί από τον μοναδικό ενήλικα μάρτυρα της αποτρόπαιας πράξης του.

Η βρετανική αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στο σπίτι όπου έμεναν τα θύματα του μακελειού, στο Σάρεϊ. Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νότια του Λονδίνου, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία του Σάρεϊ ανακοίνωσε ότι βοηθάει τις γαλλικές αρχές και βρίσκεται σε επαφή με το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 06/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire