ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 février 2012

Ένας βουλευτής μάς στοιχίζει περίπου €569.906 τον χρόνο; Και επομένως €47.492 τον μήνα; Και φυσικά €1.583 την ημέρα; Νομίζω ότι είναι καιρός να πάψει πια η κοροϊδία που ονομάζουν τον μισθό τους... αποζημίωση!


Μικροκύματα

Της Εύης Κυριακοπούλου


Κάποτε, μας τρομοκρατούσαν με το σύνθημα: «Οι Γερμανοί ξανάρχονται!». Τώρα με τα πηγαινέλα της τρόικας μάς τρομοκρατούνε με το σύνθημα: «Οι Γερμανοί... ΞΑΝΑΦΕΥΓΟΥΝ»!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Νοέμβριο του 2011 οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο! Αναρωτιέμαι: άνεργοι υπάρχουν, εργαζόμενοι και πληρωνόμενοι, υπάρχουν;
Πριν λίγες μέρες, ένας απελπισμένος νέος αποπειράθηκε ν' αυτοκτονήσει πέφτοντας στις ράγες του τρένου στον σταθμό του Αγίου Νικολάου. Πού είναι οι παλιές καλές μέρες του ΠΑΣΟΚ, που μας λέγανε ότι όποιος διαφωνεί απλά να κατέβει απ' το τρένο...
Ακούγεται ότι κάποιοι μέσα από το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν για την προεδρία του κόμματος τη Λούκα Κατσέλη. Θα έχει πολλή πλάκα: Από τον Λουκά να πάμε στη... Λούκα!
Ξέρετε ότι καθένας βουλευτής μας μάς στοιχίζει περίπου €569.906 τον χρόνο; Και επομένως €47.492 τον μήνα; Και φυσικά €1.583 την ημέρα; Νομίζω ότι είναι καιρός να πάψει πια η κοροϊδία που ονομάζουν τον μισθό τους... αποζημίωση!
Αντίθετα, μήπως θα έπρεπε να ονομάσουμε πια αποζημίωση, τον μισθό των νέων μας της γενιάς των €400; Αποζημίωση, για τους κλειστούς ορίζοντες που τους παραδίδουμε..!
Είναι γνωστό ότι η πλατεία Κλαυθμώνος πήρε το όνομά της, από τους δημοσίους υπαλλήλους που γύρω στο 1909, όταν απολυόντουσαν, πήγαιναν εμπρός από το υπουργείο Εσωτερικών που ήταν εκεί και με κλαυθμούς ζητούσαν να τους ξαναπροσλάβουν. Τι να πούμε τώρα; Τώρα πρέπει να αλλάξει ονομασία όλη η χώρα...
Βρετανοί επιστήμονες, ανακάλυψαν, όπως γράφτηκε προχθές στα «ΝΕΑ», ότι τα λάχανα... συνομιλούν! Οτι δεν είναι παθητικοί δέκτες, επικοινωνούν μεταξύ τους και προειδοποιούν το ένα το άλλο για τον επερχόμενο κίνδυνο! Κοίτα να δεις. Αυτή η ανακάλυψη, έγινε αυτήν την στιγμή που ανακαλύψαμε ότι εμείς οι άνθρωποι δεν συνομιλούμε καθόλου. Δεν επικοινωνούμε! Δεν προειδοποιούμε ο ένας τον άλλον! Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια..!
Διαβάζω ότι κόβονται εν... μέρει οι συν-τάξεις! Οπότε θα γίνουν εν... μέρει... πλην-τάξεις!
«Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι - το σωστό - εις όλην την ζωή του». Με αυτόν τον στίχο του Καβάφη, απάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης στους δημοσιογράφους, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Μετά τις εκλογές, σίγουρα θα απαγγείλει τον άλλο στίχο του ποιητή: «κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις».
Εντολή για δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου έδωσε ο εφέτης Θ. Κανελλόπουλος, μετά την απολογία του Ακη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή του δήλωση πόθεν έσχες! Δικαίως λοιπόν ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης θεωρείται ο Αγιος των δικαστικών και των δικηγόρων!
Με τις πρώτες βροχές, πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυριολεκτικά βυθιστήκανε και πνιγήκανε! Και δεν μπορούμε ούτε ν' αποδώσουμε ευθύνες στον ιταλό καπετάνιο του «Κόστα Κονκόρντια!». Βλέπετε αυτός ίσως ήτανε μια κάποια... λύση!
Τελικά συμφωνήσανε οι πολιτικοί αρχηγοί μας για το πακέτο των μέτρων που πρότεινε η τρόικα. Τώρα διαφωνούν για την κορδέλα του πακέτου. Οι μεν την θέλουν πράσινη, οι δε γαλάζια και οι υπόλοιποι μαύρη!
Το Τριώδιο έχει μπει, ο Αγιος Βαλεντίνος έρχεται... ποιος μας μαζεύει...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire