ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 7 août 2012

Πανηγυρίζει η Κύπρος για τον Παύλο Κοντίδη - Ολυμπιακοι Αγώνες του Λονδίνου 2012 - Ασημένιο μετάλλιο !




























Η Κύπρος και ολόκληρος ο Ελληνισμός πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία του Παύλου Κοντίδη να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Laser στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο Κύπριος ιστιοπλόος έχοντας εξασφαλίσει από την Κυριακή (5/8) και το τέλος τα 10ης κούρσας το ασημένιο μετάλλιο, στην κούρσα μεταλλίων, που έκλεισε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/8) την κατηγορία, απλά γεύτηκε τους ασημένιους καρπούς της προσπάθειάς του.

Χωρίς να έχει καμία σημασία στο τελικό αποτέλεσμα, ο 22χρονος ιστιοπλόος από τη Λεμεσό, κατάλαβε τη 10η θέση στην τελευταία του κούρσα στα νερά της Μεγάλης Βρετανίας και με τον τερματισμό του πήρε την κυπριακή σημαία για να πανηγυρίσει.
Ο Παύλος Κοντίδης χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και έγινε μόλις δεύτερος σύγχρονος Κύπριος ολυμπιονίκης, καθώς το 1896 και στους 1ους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα ο Ιωάννης Φραγκούδης, με καταγωγή από τη Λεμεσό είχε κερδίσει τρία (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) ολυμπιακά μετάλλια στη σκοποβολή.
Το χρυσό μετάλλιο στα Lazer στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήρε ο Αυστραλός Τομ Σλίνγσμπι με 43β. ποινής, ο Κοντίδης ακολούθησε με 59β, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σουηδός Ράσμους Μύγκρεν 72β.


Πηγή: www.ikypros.com
Δημοσιεύτηκε στις 06/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire