ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

Κύπρος - Την παραίτησή του υπέβαλε τελικά ο Μάριος Ιερωνυμίδης

Υπέβαλε επίσης τις γραπτές εξηγήσεις που του ζητήθηκαν



Ο Μάριος Ιερωνυμίδης υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα της Παρασκευής, υπό το βάρος των όσων ακούγονται περί εμπλοκής του στις διαπραγματεύσεις για την κινεζική επένδυση.

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μάριος Ιερωνυμίδης, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την πιθανή εμπλοκή του ιδίου και της συζύγου του στην κινεζική επένδυση, στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Ο κ. Ιερωνυμίδης υπέβαλε επίσης σημείωμα προς τον πρόεδρο Χριστόφια, με εξηγήσεις για όσα αφορούν την κινεζική επένδυση, ενώ αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τον είχε ενημερώσει και τηλεφωνικώς, για όλα όσα αφορούν στην υπόθεση.

Σάλος  δημιουργήθηκε γύρω από την σχέση του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Κινέζο επιχειρηματία, Γιανγκ Γκι και την εμπλοκή του στην υπόθεση της επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως αποκάλυψε ο «Φ», ο κ. Ιερωνυμίδης δεν ήταν παρών μόνο στη συνάντηση διαπραγμάτευσης και υπογραφής της συμφωνίας με την Hermes, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος και στην πρώτη συνάντηση του Γιανγκ Γκι με τον υπουργό Συγκοινωνιών, Ευθύμιο Φλουρέντζο -όπως δήλωσε χθες Πέμπτη και ο ίδιος ο κ. Ιερωνυμίδης αλλά και ο υπουργός Συγκοινωνιών- αλλά συμμετείχε και σε συναντήσεις του Γιανγκ Γκι με την Ad Hoc Επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό για διαπραγμάτευση με την κινεζική εταιρεία Far Eastern Phoenix.

Σύμφωνα με την απόρρητη επίσημη έκθεση της υπηρεσιακής Ad Hoc Επιτροπής, όχι μόνο καταγράφεται η συμμετοχή του κ. Ιερωνυμίδη στη σύσκεψη, αλλά υποδεικνύεται και η θέση του ως Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι ως «φίλος» του Κινέζου, όπως αναφέρθηκε.

Για σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται γύρω από την υπόθεση και που χρήζουν άμεσης απάντησης, κάνει λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου που διερωτάται κατά πόσον ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε ή όχι ότι ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου εμπλεκόταν στις διαδικασίες της επένδυσης της κινεζικής εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιος Φλουρέντζου, δηλώνει ότι μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα δεν είχε ενημερωθεί για τυχόν συμμετοχή του κ. Ιερωνυμίδη σε άλλες συναντήσεις κρατικών Υπηρεσιών με τον Κινέζο επιχειρηματία.



Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire