ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 août 2012

Κύπρος - Κοροϊδία η 'παραίτηση' του Ιερωνυμίδη

Άλμα 350 μ. η παραίτηση
Ήσυχος με τη συνείδησή του ο Ιερωνυμίδης επιστρέφει
σε καθήκοντα του ΥΠΕΞ  
 

Φωτογραφία
Του Πέτρου Θεοχαρίδη
Μετακίνηση του Πρέσβη Μάριου Ιερωνυμίδη κατά 350 μέτρα - από το Προεδρικό στο Υπουργείο Εξωτερικών- αποφάσισε χθες το Προεδρικό, μετά που ο Πρέσβης-Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτω από τον τριήμερο καταιγισμό αποκαλύψεων για την εμπλοκή του στο θέμα της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας υπέβαλε χθες την παραίτησή του.
Ο Μάριος Ιερωνυμίδης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας με πεντασέλιδη επιστολή του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια χθες λίγο μετά το μεσημέρι. Ακολούθησε αμέσως μίνι σύσκεψη στο Προεδρικό, για να αποφασιστεί ότι αυτή γίνεται αποδεκτή και ο Πρέσβης θα επιστρέψει σε καθήκοντα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές του Προεδρικού, στην επιστολή του αναφέρει ότι είναι ήσυχος με τη συνείδησή του για τα όσα έπραξε, όχι όμως και για το γεγονός ότι εξ αιτίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε στόχος άδικων επιθέσεων. Αναγνωρίζει ότι εγείρονται θέματα δεοντολογίας και εκφράζοντας λύπη απολογείται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποβάλλει την παραίτησή του. Στην πεντασέλιδη επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θεωρεί πως εξυπηρέτησε τους στόχους της θέσης που τον διόρισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν στον «Φ» ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, θεωρεί ότι η παρουσία του Διευθυντή του Υπηρεσιακού του Γραφείου στις συνεδρίες και συναντήσεις δεν επηρέασε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τη διαδικασία σε σχέση με την επένδυση. Ταυτόχρονα όμως ο Πρόεδρος Χριστόφιας, θεωρεί ότι εγείρεται θέμα τάξης από τη συνολική συμπεριφορά του και την παρουσία του σε θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητάς του. Γι’ αυτό και έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Μάριου Ιερωνυμίδη. Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση το Προεδρικό δεν ήγειρε θέμα ανεξάρτητης έρευνας - όπως ζήτησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και προφανώς ζητά και η κοινή γνώμη. Ωστόσο η αναφορά σε θέμα τάξης από τη συνολική συμπεριφορά του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και την παρουσία του σε θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητάς του, εγείρει από μόνη της σειρά τουλάχιστον πειθαρχικών θεμάτων.
Να σημειωθεί ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, ο Μάριος Ιερωνυμίδης επιστρέφει ως Πρέσβης στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου αναμένεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον θα βρίσκεται στην έδρα του Υπουργείου επειδή δεν υπάρχει κενή θέση σε Πρεσβεία. Επίσης, πολύ πιθανόν η Υπουργός Εξωτερικών να αναγκαστεί να του αναθέσει «ειδικά καθήκοντα», αφού όλες οι θέσεις των επικεφαλής -όπου διορίζονται Πρεσβευτές- του Υπουργείου, είναι επίσης κατειλημμένες. Αυτό θα ισχύσει μέχρι τις επόμενες μεταθέσεις Πρέσβεων που θα γίνουν είτε από αυτή την κυβέρνηση, είτε από την επόμενη. Βέβαια, μια θέση Πρέσβη θα κενωθεί είτε από τη Λευκωσία, είτε από το εξωτερικό, ανάλογα με τη νέα επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη θέση του διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου. Ο προκάτοχός του στη θέση του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδας Παντελή, μετατέθηκε ως Πρέσβης στη Γενεύη μετά το Μαρί.
350 μέτρα
Η απόσταση των 350 μέτρων μεταξύ Προεδρικού και Υπ. Εξωτερικών έχει μετρηθεί μέσω του Google Εarth. 


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 11/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire