ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

Κύπρος - Οι αριστεροί μάγκες και οι νεο-εκατομμυριούχοι του ΑΚΕΛ

Σάββας Ιακωβίδης


Με αφορμή τη συνάντηση του ΑΚΕΛ με την Τρόικα, την περ. Τετάρτη, ιδού τι εκπληκτικά και ανεπανάληπτα έγραψε την επομένη, η «Χαραυγή»: «Με ένα μεγάλο "γιατί", που θα μπορούσε να ακουστεί από το στόμα ολόκληρου του κυπριακού λαού, αλλά και των λαών της Ευρώπης, το ΑΚΕΛ λειτούργησε χθες ως ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους και τους χαμηλόμισθους και, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τρόικα, διατύπωσε ευθέως τη θέση του: "Γιατί δεν αγγίζετε τον πλούτο; Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά και δεν υπάρχει καμία αναφορά και δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τα κέρδη"»; Ώστε, λοιπόν, το ΑΚΕΛ είναι η ασπίδα προστασίας όχι μόνο του κυπριακού, μα και των λαών της Ευρώπης και των εργαζομένων ενάντια στους «κλεφταράδες της υφηλίου».
Διότι, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπούν και εκφράζουν τους «κλεφταράδες της υφηλίου». Απορούμε και ρωτάμε την «Χ» και το ΑΚΕΛ: Ποιος κυβερνά τον τόπο; Ο Δ. Χριστόφιας, πρώην και μονίμως Γ.Γ. του κόμματος, Πρόεδρος της Κύπρου.
Ποιος τον στηρίζει εν παντί; Το ΑΚΕΛ. Και ποιος προσκάλεσε εναγωνίως και κατεπειγόντως αυτούς τους «κλεφταράδες» για να μας σώσουν από την οικονομική κατρακύλα, όπου μας έριξε η ολέθρια πολιτική Χριστόφια; Μα, ο ίδιος ο Χριστόφιας, που το ΑΚΕΛ θωρακίζει και ανυμνεί! Το ΑΚΕΛ και η «Χ» προφανώς πιστεύουν ακράδαντα ότι σε αυτόν τον τόπο κατοικούν άνοα αμνοερίφια και λοβοτομημένοι πολίτες. Βρίσκονται εδώ και τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία. Γιατί άφησαν να διαρρεύσει τόσος χρόνος αναξιοποίητος και δεν επιτέθηκαν στον επάρατο πλούτο; Γιατί ζητούν από την Τρόικα να κάνει εκείνο που οι ίδιοι, ως κυβέρνηση, δεν έπραξαν; Γιατί θεωρούν ότι ο πλούτος είναι έγκλημα; Γιατί τον βδελύσσονται; Δεν γνωρίζουν ότι ο πλούτος, ορθά αξιοποιούμενος, παράγει εργασία, ευμάρεια και άλλον πλούτο; Τον αποστρέφονται, δήθεν, διότι έτσι αφιονίστηκαν παιδιόθεν στις κομματικές ακτίβ και στις σχολές ιδεολογικής τύφλωσης.

Ξαναρωτάμε: Γιατί ο Δ. Χριστόφιας, ως κυβέρνηση, και το ΑΚΕΛ, ως εξαπτέρυγό της, δεν στράφηκαν αποφασιστικά πριν από τεσσεράμισι χρόνια κατά του πλούτου και τώρα, υποκριτικά, προκαλούν την Τρόικα να στραφεί εκείνη εναντίον του; Γιατί δεν έλαβαν μέτρα κατά των εχόντων και κατεχόντων, παρά μόνο όσα μέτρα πήραν μέχρι σήμερα, στρέφονται εναντίον των εργαζομένων, όπως τα κατέγραψε επιμελώς η «Χ» την περ. Τρίτη; Η απάντηση είναι απλή, και την ξέρουν πάρα πολύ καλά οι πατριώτες ΑΚΕΛικοί, που πολλοί εξ αυτών υφίστανται τα επίχειρα της ολέθριας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης: Διότι στις τάξεις του ΑΚΕΛ, καθ' ομολογίαν του Ν. Ρολάνδη, στενού φίλου του Προέδρου Χριστόφια, έχουν εμφανιστεί εκ του μηδενός πολλοί νεο-εκατομμυριούχοι. Μέχρι σήμερα, ο Ν. Ρολάνδης δεν διαψεύστηκε. Αντίθετα επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Αυτοί ας αναζητηθούν στον κύκλο των προεδρικών φίλων, στις ανώτατες βαθμίδες του κόμματος και στον περίγυρο των λεγόμενων νέων δυνάμεων.
Πώς πλούτισαν και πώς απέκτησαν τα εκατομμύρια όλοι αυτοί οι νεο-εκατομμυριούχοι; Γιατί το ΑΚΕΛ έχει πλεόνασμα αρκετών εκατομμυρίων; Πού τα βρήκε; Όχι, βέβαια, από τις γλίσχρες εισφορές των μελών του αλλά από τους μισθούς του Προέδρου, των βουλευτών του, των υπουργών του και, προπάντων, από τις ζουμερές εισφορές των νεο-εκατομμυριούχων ΑΚΕΛικών και άλλων. Έτσι εξηγείται η παράλυση της κυβέρνησης ενώπιον του πλούτου. Γι’ αυτό, εμπαίζοντας βάναυσα τη νοημοσύνη των μελών του, το ΑΚΕΛ καλεί την Τρόικα εκείνη «να στραφεί στον πλούτο». Κάποτε ο Στ. Ευαγόρου καυχήθηκε για την αριστερή μαγκιά. Μα, πού χάθηκε σήμερα;



Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 28/07/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire