ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 août 2012

Ελλάδα - Εντολή Σαμαρά για την σωτηρία του Αγίου Όρους από την πυρκαγιά

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Αγιο Όρος, μετά από σχετική εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.





Συγκεκριμένα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο Αγιο Όρος υπάρχει και σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και για τις αντιπυρικές ζώνες.
Παράλληλα ο στρατός επικουρικά παρέχει ό,τι ζητηθεί, το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ ο διοικητής του κ. Μπασιακούλης και πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Στο Αγιο όρος μεταβαίνει και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου.

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο 7-8 χιλιομέτρων από την Ουρανούπολη ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες και μονές του Αγίου Όρους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, από τη φωτιά κάηκαν 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε στάνες και αυλές σπιτιών κοντά στην Ουρανούπολη, η οποία την Πέμπτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στο έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, συμμετέχουν 183 πυροσβέστες με 55 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, 49 Σέρβοι πυροσβέστες, οχήματα ΟΤΑ αλλά και δύο Σινούκ.
Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, η κατάσταση στην περιοχή της Ουρανούπολης δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία, ωστόσο οι αρχές είναι σε αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.



Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 10/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire