ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 19 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 19/09/2012



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά με Ευρωπαίους πρωθυπουργούς
Η εφημερίδα γράφει ότι «νέο κύκλο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή και το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς. Προορισμός του η Ρώμη, όπου, εκτός από τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, θα συναντήσει και άλλους πρωθυπουργούς - επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων, όπως τον Ισπανό Μάριο Ραχόι, τον Ιρλανδό Εντα Κένι, τον Ουγγρο Βίκτορ Ορμπαν και τον Αλβανό Σαλί Μπερίσα».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καταιγίδα εν όψει
Η εφημερίδα γράφει ότι «έρχεται καταιγίδα μέτρων που θα πλήξει μισθούς και συντάξεις, θα αποσαθρώσει τις εργασιακές σχέσεις, θα φτωχύνει έτι περαιτέρω εκατομμύρια Ελληνες με αβέβαιες προοπτικές και χωρίς τίποτα να διασφαλίζει ότι σύντομα δεν θα υπάρξει και νέα δέσμη μέτρων».
ΕΘΝΟΣ: Χαριστικές συντάξεις σε συνδικαλιστές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « η οικονομική κρίση και η αγχώδης προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων έφεραν στην επιφάνεια μια σκανδαλώδη διάταξη, από την οποία επωφελούνταν άνω των 1.000 συνδικαλιστών. Εισέπραξαν ειδική σύνταξη συνολικού ετήσιου κόστους 3 εκατ. ευρώ ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στη Συρία θα δοθεί η «Μάχη του Αρμαγεδδώνα»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ορθόδοξο τόξο Ελλάδας-Ρωσίας από τη μια και οι Αραβες με τους Κινέζους από την άλλη, τα τελευταία "εμπόδια" για την έλευση του Αντίχριστου και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιά μέτρα κλείδωσαν για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα
Η εφημερίδα γράφει ότι « επιπλέον περικοπές 1 δισ. ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα, πιέζοντας ουσιαστικά για ακόμη πιο επώδυνα μέτρα εις βάρος εκατομμυρίων οικονομικά αδύναμων και μη προνομιούχων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια σημαντικού ύψους εισοδηματικές απώλειες ».
ΕΣΤΙΑ: Υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια
Η εφημερίδα τονίζει ότι « στο πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται και προκύπτει από τις εκλογές. Δεν επιβάλλεται στο πεζοδρόμιο από οργανωμένες μειοψηφίες. Οσοι προτρέπουν να γίνη αυτό, υπονομεύουν την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η νομίμως εκλεγμένη Κυβέρνησις της χώρας » .
Η ΑΥΓΗ: Υφεση 25% έως το 2014
Σύμφωνα με την εφημερίδα « την εμβάθυνση της κρίσης και της ύφεσης τα προσεχή έτη και ουσιαστικά την πλήρη αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος αναγνώρισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παρ΄ότι, την ίδια στιγμή, ετοιμάζει το νέο σκληρότερο πακέτο μέτρων, που ισοδυναμεί με νέα ώθηση στον γκρεμό ».
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Χάρισε αφορολόγητα καύσιμα ο Παπακωνσταντίνου
Η εφημερίδα γράφει ότι « τη στιγμή που η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη το ράλι ανόδου των τιμών στα καύσιμα, προχωρώντας ταυτόχρονα στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, εμφανίζεται να εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα στα οποία -ήδη από το 2010- έχει αναγνωριστεί η άδεια να πωλούν, σε συγκεκριμένα πρατήρια μεθοριακών σταθμών, αφορολόγητα καύσιμα ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ματώνουν και τους χαμηλοσυνταξιούχους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « περικοπές από μισθούς και συντάξεις ύψους 9,5 δισ. ευρώ, ζητάει τώρα η τρόικα, θέτοντας στο τραπέζι κατώτατες συντάξεις, συντάξεις ΟΓΑ και περικοπή όλων των 13ων και 14ων συντάξεων. Επίσης ζητάει περικοπές στις συντάξεις ακόμη και των 470 ευρώ, αλλά και στις συντάξεις των 360 ευρώ του ΟΓΑ ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι βουλευτές που διαπράττουν κακούργημα θα συλλαμβάνονται
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « αυστηρή εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε λύνει τα χέρια στις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη επ΄αυτοφώρω βουλευτών που διαπράττουν κακουργήματα. Στις περιπτώσεις δε, διάπραξης ποινικών αδικημάτων, πλημμεληματικού χαρακτήρα, τα αστυνομικά όργανα, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, προτρέπονται να παρεμποδίζουν τους βουλευτές να προβούν σε τέτοιες πράξεις, με τον τρόπο που θα το έκαναν έναντι απλών πολιτών ».
Η ΝΙΚΗ: Μειώστε με 6 τρόπους την πιστωτική σας κάρτα
Η εφημερίδα γράφει ότι « σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει σε πολλούς καταναλωτές οι συνήθειες πρακτικές -του πρόσφατου παρελθόντος- των τραπεζών να δίνουν χωρίς φειδώ πιστωτικές κάρτες για να καλύψουν οι πελάτες τους τις ανάγκες τους ελλείψει μετρητών. Ωστόσο, εάν οι καταναλωτές ενημερωθούν σωστά, μπορούν να βγάλουν κρυφούς άσους από το μανίκι τoυς και να νικήσουν τις τράπεζες, μειώνοντας δραστικά τις δόσεις τους».
Ο ΛΟΓΟΣ: Κληρώνει για περαιτέρω φτώχεια
Σύμφωνα με την εφημερίδα « την ελπίδα ότι το πακέτο των περικοπών, ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου, θα έχει κλείσει μέχρι την Κυριακή, εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « άκρως επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που εκδηλώνεται με την υλοποίηση σχεδίου ιμπεριαλιστικής επέμβασης για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεγάλων οικονομικών ομίλων κρατών - μελών της ΕΕ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στον Περσικό Κόλπο, για την απόκτηση γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, την Κίνα, τη συμμαχία των BRICS, που απειλούν την αμερικανική παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στην ιμπεριαλιστική "πυραμίδα"».
ΤΑ ΝΕΑ: Εφάπαξ. Πώς και πόσο θα κουρευτεί
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « αναδρομική επιστροφή των χρημάτων που πήραν οι συνταξιούχοι των 22 ταμείων πρόνοιας τα οποία με βάση τις αναλογιστικές μελέτες χορηγούσαν υψηλότερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές, αλλά και μαχαίρι έως 83% στο εφάπαξ προβλέπει νέα ρύθμιση. Μεταξύ άλλων προβλέπεται μόνιμη εισφορά 1% - 3% στις συντάξεις όσων πήραν αυξημένο εφάπαξ τα προηγούμενα χρόνια. Για όσους δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση χορήγησης, το ποσό μειώνεται από 1,94% έως 83% ».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η ώρα της κρίσης για την υπεξαίρεση-μαμούθ. Δήμος Θεσσαλονίκης: Αρχίζει η μεγάλη δίκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ευκαιρία κινητοποίησης επενδύσεων 60 δισ. ευρώ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας μπορεί να οδηγήσει στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων 60 δισ. ευρώ και θεωρείται "μονόδρομος" για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θετικές εξελίξεις προεξοφλεί η αγορά
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « εντυπωσιακή ήταν η ανάκαμψη των μετοχών χθες στο Χ.Α. με επίκεντρο τις τράπεζες. Οι επενδυτές προσδοκούν ότι η συμφωνία για το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίησή της. Ο Τραπεζικός Δείκτης είχε έντονη διακύμανση, που έφθασε ακόμη και το 15%, ενώ ο Γενικός Δείκτης από απώλειες 2% έκλεισε τελικά με κέρδη 2,86% ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ψάχνουν περικοπές 9,5 δισ. από μισθούς και συντάξεις
Η εφημερίδα τονίζει ότι « μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα βάρη σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα υποκρύπτει το "προσύμφωνο" κυβέρνησης -τρόικας για τα μέτρα της διετίας 2013-2014, καθώς, από το σύνολο των 11,5 δισ. ευρώ, τα 9,5 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τη συνταξιοδοτική και μισθολογική δαπάνη».
ΚΕΡΔΟΣ: Βαραίνει το πακέτο των μέτρων
Η εφημερίδα γράφει ότι « τη στιγμή που οι απαιτήσεις της τρόικας σπρώχνουν γι΄αλλη μία φορά ετεροβαρώς το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση επιχειρεί να προσδώσει ελπίδες ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία ».


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 19/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire