ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 8 septembre 2012

Κύπρος - Άστε τους μόνους τους



Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
Είναι που είναι δύσκολα τα πράγματα, ήρθε και η προεκλογική περίοδος κι έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα. Για να επιβιώσουμε τους επόμενους εφτά μήνες, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλο το ταλέντο μας ώστε να περνάμε μέσα από τα διασταυρούμενα πυρά των υποψηφίων χωρίς να μας αγγίζουν. Ό,τι θα ακούμε αυτό τον καιρό δεν είναι κατ’ ανάγκην αλήθεια, ούτε κατ’ ανάγκην ψέμα, άλλα δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ψάχνουμε ξοδεύοντας φαιά ουσία. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα στα οποία χρειάζεται να ξοδευόμαστε. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι, εκπροσωπούν αυτό που εκπροσωπούν και τα ξέρουμε πολύ καλά.
Μια πράξη τους, μια κίνηση, μια κουβέντα τους, δεν διαφοροποιεί τα πράγματα. Ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο. Είναι αυτοί που ξέραμε. Η χρυσόσκονη που πετάνε για να πείσουν τους αναποφάσιστους και από θέση -πια- «απολίτικους», θα καταλαγιάσει και θα μείνει αυτό που υπήρχε πάντα. Η δε λάσπη που πετάνε οι απέναντι, κι αυτή θα πέσει κάτω και θα γίνει ένα με το χώμα.
Η ζωή είναι αλλού. Το είπε προ καιρού ο Κούντερα.
Η ζωή είναι αυτό που ζούμε. Τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Το αβέβαιο μέλλον. Τα οποία οι υποψήφιοι πρόεδροι φαίνεται να μην τα ζουν. Κι αναλώνονται σε παρωχημένα κλισέ, που ποσώς αφορούν τον πενηντάρη που έχασε τη δουλειά του μαζί και την αυτοπεποίθησή του κι έχει πέσει σε κατάθλιψη, τον νέο που ήρθε από τις σπουδές του και δεν βρίσκει δουλειά ούτε σαν κλητήρας, τον οικογενειάρχη που δεν έχει να πληρώσει τη δόση του στην τράπεζα και φοβάται πως θα χάσει το σπίτι του, τη γυναίκα που επέστρεψε στον μπακάλη της γειτονιάς για να μπορεί να ψωνίζει βερεσιέ και νιώθει την αξιοπρέπειά της να πλήττεται. Κι ας λέει ο πρόεδρος πως δεν θα βάλει το χέρι του στην τσέπη του φτωχού εργαζόμενου. Το έχει βάλει, αλλά νομίζει πως το έβαλαν άλλοι χωρίς να τον ενημερώσουν πως ο κόσμος έχει προβλήματα.
Άστε τους μόνους τους να βρίζονται και κάντε ό,τι άλλο μπορείτε μέχρι τον Φεβράρη για να γλυτώσετε την μπόχα.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 07/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire