ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 12 janvier 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με αυτές το ποσοστό κυμαίνεται από 1,9% έως 4,5%
 ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις




 
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,9% έναντι της ΝΔ αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW, στο χρονικά διάστημα από 9 έως και 11 Ιανουαρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις 1.000 ερωτηθέντων για την πρόθεση ψήφου, πρώτος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,3% και ακολουθούν η ΝΔ με 26,4%, Το Ποτάμι με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 4,1% έκαστο, το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, οι ΑΝΕΛ με 1,7% και η ΔΗΜΑΡ με 0,2%.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τέτοιο σενάριο είναι πιθανότερο να γίνει πραγματικότητα με κυβέρνηση που θα έχει κορμό το ΣΥΡΙΖΑ (55%), και λιγότερο πιθανό με μία κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη ΝΔ (10%).

Τέλος, 41% των πολιτών θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εμπιστεύονται για τη διαπραγμάτευση 32% των ερωτηθέντων.

Στο 4,5% μέτρησε το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε δημοσκόπησή του για τον Σκάι.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, από 29,5% στην προηγούμενη μέτρηση και η ΝΔ 27% από 25% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5% ενισχυμένο κατά 1,5% από την προηγούμενη μέτρηση, και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στο 6% ενισχυμένα και τα δύο κόμματα κατά 1% από την προηγούμενη μέτρηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire