ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 28 janvier 2015

ΗΠΑ - Τα παιδιά βυθίζονται στη φτώχεια!


Χάρης ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

Ο αριθμός των μαθητών σε δημόσια σχολεία των ΗΠΑ οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν γεύματα ή για γεύματα σε ελάχιστη τιμή έχει αυξηθεί στο 51%, γεγονός που είναι ένδειξη φτώχειας.
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στο Μισισσίπι όπου το 71% των μαθητών ήταν σ΄αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με έκθεση του Ιδρύματος Νότιας Εκπαίδευσης.

Η έρευνα προσδιόρισε το ποσοστό των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και τους παρέχονται γεύματα στο σχολείο.
Για μια 4μελή οικογένεια το επίπεδο της φτώχειας αρχίζει όταν το εισόδημα είναι μικρότερο των 24.000 δολ. τον χρόνο και το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι το μερίδιο των φτωχών μαθητών στα σχολεία της χώρας έχει αυξηθεί εδώ και δεκαετίες.
Η πλειοψηφία των μαθητών προέρχεται πλέον από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και η στιγμή είναι καθοριστική για τη δημόσια εκπαίδευση στις ΗΠΑ, καθώς συμπεραίνεται ότι οι φτωχοί μαθητές πρέπει να λάβουν μεγαλύτερη υποστήριξη από το κράτος.
Μόλις πριν δύο χρόνια η έρευνα του Ιδρύματος Νότιας Εκπαίδευσης είχε εντοπίσει χαμηλό εισόδημα σε ποσοστό 48% ανάμεσα σε μαθητές των δημόσιων σχολείων, ενώ το 2000 το ποσοστό ήταν μόλις 40%.
Το Ίδρυμα βρίσκει τη μεγαλύτερη φτώχεια στους μαθητές του Νότου και της Δύσης, αλλά  και στην Καλιφόρνια που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της χώρας το 55% των μαθητών συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για δωρεάν γεύματα.
Συγκριτικά, το Νιου Χαμσάϊρ στα βορειοανατολικά είχε το χαμηλότερο ποσοστό φτώχειας στους μαθητές με 27%.Πηγή: www.fe-mail.gr
Δημοσιεύτηκε στις 18/01/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire