ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 2 janvier 2015

Ελλάδα - Ποιοι φοβούνται τον Παπανδρέου;


Βασίλης Χιώτης 

Με όποιον κι αν μιλήσεις τις τελευταίες ημέρες από το ΠΑΣΟΚ, σε ρωτά για την τύχη του νέου κόμματος Παπανδρέου. Πολλοί από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. εκφράζουν φόβους μήπως ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργήσει ως ανάχωμα στους ψηφοφόρους που από το ΠΑΣΟΚ κινούνται προς τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ανάλογους φόβους εκφράζουν και στελέχη του Ποταμιού.
 Με όλα αυτά, ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε να πετύχει τον πρώτο του στόχο. Να συζητούν για το κόμμα του. Κι όταν ένα κόμμα συζητείται, πάει καλά και στις δημοσκοπήσεις. Κι όταν ένα κόμμα πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, συνήθως πάει καλά και στις εκλογές.
 Διότι στην πραγματικότητα, αξία στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, δίνουν πρώτα από όλους οι αντίπαλοί του. Όσο του επιτίθεται το ΠΑΣΟΚ, τόσο θα ψηλώνει. Όσο το ειρωνεύονται από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. τόσο θα δυναμώνει.  Αν αντιθέτως έπαυαν να το χτυπούν όσοι φοβούνται ότι θα τους κλέψει ψήφους, το κόμμα Παπανδρέου δεν θα είχε καμία τύχη.
Κι αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι κόμματα όπως ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους τους κι έχουν προφανή αδυναμία να περιφρουρήσουν την εκλογική τους βάση.
 Ευτυχώς για τα κόμματα αυτά, το ίδιο πρόβλημα έχει και το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Αν αφαιρέσει κάποιος την φωτογραφία του αρχηγού του, μοιάζει κενό περιεχομένου. Κι ότι είναι κενό περιεχομένου, συνήθως το παίρνει ο άνεμος. Είτε για να το απογειώσει, είτε για να το προσγειώσει ανώμαλα…



Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 03/01/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire