ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 6 janvier 2015

Πως αλλάζουν οι καιροί...

Τσίπρας: Το φως της Δικαιοσύνης να ζεσταίνει τη χώρα

Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Το φως της Δικαιοσύνης να ζεσταίνει τη χώρα
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από δω και εμπρός την πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά», δήλωσε μετά την τελετή ο κ.Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από Γιώργο Γαβρίλη και το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ξεναγήθηκε και στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε το θαυμασμό του για την πρόσφατη ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης του ανέλυσε το ζήτημα της χορηγούμενης επιδότησης προκειμένου το κτίριο να μπορεί να εξασφαλίσει τα λειτουργικά του έξοδα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης μίλησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δικαστικό μέγαρο που πρόκειται να στεγαστεί στο κέντρο της πόλης, στο εγκαταλελειμμένο για χρόνια οικοδόμημα της Ραλλείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε ευχές με όλους τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων ενώ είχε και κατ' ιδίαν συνομιλία με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέφαγε με άλλα στελέχη του κόμματος σε μεζεδοπωλείο της περιοχής.
Το σχόλιο του Economist
Το δημοσίευμα του περιοδικού Economist αναφέρεται εκτενώς στη σημειολογία και τον συμβολισμό του σημερινού εορτασμού των υδάτων αλλά και στη βάπτιση του Χριστού για τους Έλληνες απανταχού της οικουμένης. Η σημειολογία της ημέρας είναι μεγάλη κυρίως για τους Χριστιανούς αλλά και για αυτούς που δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι αποτελεί μια μέρα που συμβολίζει κάθε τι που σχετίζεται με το νερό και κατ' επέκταση με την Ελλάδα.
Και το δημοσίευμα συνεχίζει: Όλα αυτά αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η επικείμενη επικράτηση στις εκλογές προκαλεί κύματα αναστάτωσης στην ευρωζώνη. Αν και έχει δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους του κλήρου (από τον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος παραμένει άθεος και οι θρησκευτικές βαπτίσεις δεν είναι της αρεσκείας του, γεγονός που φάνηκε και από την επιλογή του να μην κάνει θρησκευτική βάπτιση στα παιδιά του.
Ωστόσο, σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με την μπάντα να παιανίζει και τους ένστολους στρατηγούς και επικεφαλής της αστυνομίας να παραβρίσκονται, ο κ. Τσίπρας λίγο πολύ έπρεπε να παίξει το ρόλο του ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του έδωσαν μάλιστα και ένα περιστέρι που έπρεπε να πετάξει και εκείνος έκανε το καθήκον του. Η δε φωτογραφία που αποθανάτισε τη στιγμή θα ωφελήσει αναμφισβήτητα το εκλογικό του μέλλον.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire